FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarının hafta başında gördüğü ani yükselişin ardından dün küresel bazda değer kaybeden dolara rağmen gerilediği görüldü.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Altın fiyatlarının hafta başında gördüğü ani yükselişin ardından dün küresel bazda değer kaybeden dolara rağmen gerilediği görüldü. 1,145 dolar/ons seviyesinden güne başlayan altın fiyatları gün içerisinde 1,151 dolar/ons’a kadar yükselmesine rağmen bu seviyelerde karşılaştığı satışlar sonucunda 1,136 dolar/ons’a kadar geri çekildi.

Altın fiyatları dün ilk satışı ABD’de açıklanan ve beklentilerden iyi gelen haftalık işsizlik maaşı başvurularının ardından görürken, FOMC tutanaklarının açıklanmasının ardından Fed yetkililerinin konuşmalarıyla da bir diğer satış baskısını yaşamış oldu. Tutanaklara göre, Fed üyelerinin büyük bir kısmı faiz artırımının bu yıl gerçekleşmesi için koşulların uygun olduğunu diğer yandan ise Çin başta olmak üzere küresel ekonomik büyümedeki yavaşlamanın ABD ekonomisi üzerinde baskı yaratıp yaratmayacağını düşünüyor. Bu sabah ise 1,148 dolar/ons ile alıcılı hareket ettiği görülen altın fiyatları üzerinde bugün Fed Atlanta ve Chicago başkanlarının konuşmaları ve dolar endeksinin hareketleri etkili olabilir. Bu bağlamda altın fiyatlarının hareketleri için takip ettiğimiz 1,135-1,157 dolar/ons bandı önemini koruyor olacak.

En Çok Aranan Haberler