FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatı eğer bu ortalamalar altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını 1064 seviyesi altına sarkıtabilir.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın ve Gümüş Fiyatları Analizi:

16 periyotluk üssel hareketli ortalama: 1075

Tepki alımlarını sürdürmek istese de gerek 16 gerekse 50 periyotluk üssel hareketli ortalama baskılarına maruz kalan ve bu nedenle de yukarı yönlü çıkışlarına devam edemeyen Altın, gün içerisinde 1179 - 1169 arasındaki fiyatlamalarına devam etti ve analizin hazırlandığı şu sıralar 1171 seviyesine yakın seyrine devam etmektedir.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde 16 ve 50 periyotluk üssel hareketli ortalamaların önemli olduğu güncelliğini korumaktadır. Altın fiyatı eğer bu ortalamalar altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını 1064 seviyesi altına sarkıtabilir. Bu tutum, 1058 - 1050 desteklerini gündeme getirebilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Foreks işlemcileri ise 50 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde gerçekleştirilecek 4 saatlik kapanış takip edilmelidir.Günün Önemli Seviyesi: 1085.50

GRAM ALTIN (GAUTRY) ANALİZİ

Gerek ons Altın gerekse USDTRY kurunda yaşanılan aşağı önlü baskılar nedeniyle gün içerisinde 98.00 seviyesine yaklaşan Gram Altın, ABD seansı açılışı öncesinde analizin hazırlandığı şu sıralar 98.00 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

4 saatlik grafiği incelediğimizde düşüş trendinin kontrol noktası ve aynı zamanda da bollinger bandının orta noktası olarak kaydettiğimiz 99.20 bariyeri altında negatif bir eğilimin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Bu tutum, gerek düşüş trendinde kanalın alt noktası gerekse bollinger bandın alt noktası olarak kaydedilen 97.50 desteğinin test edilmesine katkı sağlayabilir. Yaşanılacak olası geri çekilmeler sonrasında tepki alımları oluşacak mı sorusunun cevabını için 97.50 seviyesine göre gerçekleşecek 4 saatlik kapanış takip edilmelidir.

99.20 öncesinde dikkat edilmesi gerekilen ilk bariyerse 98.52 olarak kaydedilmiştir.

NOT: Gram Altın fiyatında yaşanılan son düşüşler sonrasında önemli bir karar aşamasına geçtiğini ifade edebiliriz. Konu ile ilgili ayrıntılı çalışmamızı incelemek için tıklayınız.

Günün önemli seviyesi: 99.20

En Çok Aranan Haberler