FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda yükseliş trendine devam ettiğini ancak yukarıda 200 günlük hareketli ortalamasına denk gelen 1130 seviyesinin direnç noktası olduğunu görüyoruz.

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın yeni haftada 1120$ seviyesi üzerinde tutunmaya çalışsa da henüz yukarıda 1125 direncini geçemedi. Bununla birlikte bu hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde açıklanan ABD kişisel
gelir ve harcamalar verileri Ons Altında hareketliliğe sebep oldu.

Verinin içeriğine kısaca baktığımızda Aralık ayında kişisel kazançlar %0,3 ile değişmezken, reel harcanabilir gelirler %0,2'den %0,4 ' e yükseldi. Reel kişisel tüketim harcamaları ise %0,4'ten %0,1'e geriledi. Veri içerik bakımından olumlu görünmezken, bunun dışında özel sektör maaş ve primlerindeki artış miktarında yaklaşık 1/3 oranında düşüş yaşandı.

Ons Altında talep göstergeleri artışını sürdürüyor. Örneğin opsiyon ve vadeli kontrat piyasalarında call(alım) kontratlarında artış devam ediyor. Fakat buradaki ayrıntı, geçtiğimiz haftalarda daha
yoğun olan talep karşısında bu hafta biraz daha az rağbet görüyor.

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda yükseliş trendine devam ettiğini ancak yukarıda 200 günlük hareketli ortalamasına denk gelen 1130 seviyesinin direnç noktası olduğunu görüyoruz. Ons Altının yükselişini dört saatlikte incelediğimizde yukarı yönlü kuvvetinde bir miktar güç kaybı olduğu MACD ve RSI'da karşımıza çıkıyor. Buna rağmen Ons Altın 1116$ düzeyi üzerinde kalıcı olabilirse durumda değişiklik olma şansı yüksek. Neticede Ons Altına olan talep devam ediyor.

Dirençler: 1125.9/ 1129.5/ 1138.6
Destekler:1116.8/ 1111.3/1102.2"

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler