FİNANS

Altın analiz

Ons Altın 1367$ direncine takıldı ve gün içi hareketleri bu direncini kıramadığı gibi geri çekilmelerinde de 1360$ desteğinde tutunmaya çalışıyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın 1367$ direncine takıldı ve gün içi hareketleri bu direncini kıramadığı gibi geri çekilmelerinde de 1360$ desteğinde tutunmaya çalışıyor. Bugün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi 170K beklentinin hafif üzerinde 179K olarak açıklandı. Cuma açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentileri 180K’ya çıktı. İstihdam verileri halen daha ABD’nin en güçlü verileri olarak karşımıza çıkıyor.

Altın 1400$ seviyelerine doğru giderken şu soruyu sormakta fayda var Altın en son bu seviyelere geldiğinde Fed QE3 programını devam ettiriyordu. Bu nedenle de likidite boldu. Fakat aynı likidite piyasada mevcut değil. ECB ve BoJ’un yaptığı teşviklerin, QE3 gibi bazuka etkisi yaratmasını beklemiyoruz.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda, günlük periyotta üssel olarak ele aldığımız Bollinger bantlarında, fiyat 7 Hazirandan bu yana iki kez üst banda iki kez da orta banda dönerek bir seyir izlemiş. Bollinger çalışma prensibine göre fiyatların alt banda doğru düzeltme yapması gerekir ki, şimdilik orta bant 1337$ seviyesinden geçiyor. Geri çekilme olması durumunda ilk etapta 1337 seviyesinden geçen orta banda doğru düzeltmeler olabilir. Bu seviyenin de altına gerilerse alt bandın geçtiği 1303$ doğru uzamalar görebiliriz. Saatlikte var olan çift tepe formasyonu ile geri çekilmeler başlar ise günlük periyotta da karşımıza aynı formasyon çıkmaya başlayacak.

Ons Altında güçlü görünüm bugün biraz daha zayıfladı. Buna karşın 1365 seviyesinin üzerine çıkması ve ısrarlı bir şekilde yerleşmesi durumunda ise özellikle tarım dışı verisinden kaynaklı bir yükseliş olur ise
yukarıda 1375 ve 1380$ dirençleri karşımıza çıkabilir.

Direnç: 1365/ 1375/ 1380
Destek: 1355/ 1345/ 1337

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler