FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarında, hafta ortası gelen sert satışların dünden bu yana nazaran daha sakin bir seyir izlediğini görmekteyiz.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Önceki gün Rusya-Ukrayna cephesinden ve Yellen konuşmalarından etkilenen Altın fiyatlarında, hafta ortası gelen sert satışların dünden bu yana nazaran daha sakin bir seyir izlediğini görmekteyiz. Rusya-Ukrayna cephesinden tam olarak bir uzlaşma sinyalinin alınamaması, Putin'in askerleri çektim söylemini NATO'nun yalanlaması gibi gelişmeler fiyatları hale dana 1288 seviyelerinde tutarken, gelişmelere bağlı olarak fiyatların çalkantı içerisinde olduğunu görmekteyiz. Tekniksel olarak ele aldığımızda ise ayın 2 sinden bu yana oluşan kısa vadeli yükselen trendinde günlük periyotta son 3 mum barında 'Evening Star' mum formasyonu oluşumu görmekteyiz. Formasyonun
gerçekleşmesi durumunda altın fiyatlarında kısa süreli bir ayısal dönüşüm gerçekleşebilir.

200 günlük hareketli ortalaması 1299 bölgesinden geçerken, fiyatlarda destek konumu haline gelen 100 günlük hareketli ortalamanın 1286 seviyesinden geçtiğini görmekteyiz. An itibarı ile 1290,9 seviyesinden işlem gören altın fiyatlarında yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1295,5/1297,5 aralığından satış işlemine geçerek, 1300,5 seviyesi ve üstünü stop loss seviyeleri olarak belirlemelerini, 1288/1286 seviyelerinin ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz. Bugün ABD'den açıklanacak olan toptan satış stokları ve Fed Başkanlarından Fisher'ın konuşmaları yakından takip edilmelidir.

En Çok Aranan Haberler