FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Piyasalarda yaşanan söz konusu gelişmelerle eş anlı olarak altın fiyatlarında ise sert geri çekilmeler görüldü.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Cuma günü ABD’de açıklanan tarımdışı istihdam verisinde beklentilerin oldukça üzerinde artış görülmesi ve işsizlik oranın ise beklentilerin biraz altında kalması, doların diğer para birimleri karşısında hızla değer kazanmasına sebep olurken, dolar endeksinin 97.7 bin seviyesine çıktığını gördük. Ayrıca ABD 10 yıllık tahvil faizleri verinin ardından sert bir yükselişle %2.25 seviyesine kadar çıktı.

Piyasalarda yaşanan söz konusu gelişmelerle eş anlı olarak altın fiyatlarında ise sert geri çekilmeler görüldü. Cuma günü 1,198 dolar/ons seviyesinden güne başlayan altının verinin açıklanmasının ardından 1,163 dolar/ons seviyesine kadar gerilediğini gördük. Açıklanan veri, ABD ekonomisine ilişkin olumlu sinyal vermesi ve faiz artırımının yaklaşması algısı ile güvenli liman enstrümanı olan altında baskıları artırıyor. Cuma günü 1,163 dolar/ons seviyesine kadargerileyen altının bugün sabah tepki alımlarına maruz kaldığını ve 1,172 dolar/ons seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. Haftanın ilk işlem gününün ekonomik veri akışına baktığımızda, günün geri kalınında altın fiyatları açısından önemli bir veri akışına rastlanmazken, sabah saatlerinde açıklanan Japonya’nın 4. çeyrek büyümesinin aşağı yönde revize edilmesi, ülkenin resesyondan çıkışının
beklenenden daha yavaş olduğunu gösteriyor.

Altın fiyatlarında gün içerisinde teknik olarak sabahki alıcılı seyrin devamı halinde fiyatların 1,180 dolar/ons seviyesinin üzerine çıkması, 1,190 dolar/ons seviyesi karşımıza yeni direnç seviyesi olarak getiriyor.

Sabahki hareketin tersine dönmesi durumunda ise fiyatlara ilk olarak Cuma günü dönüş yaptığı 1,163 dolar/ons seviyesinin destek vermesini bekliyoruz.

En Çok Aranan Haberler