FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'nin kimyasal silah kullanmasından dolayı hesap vermesi gerektiğini açıklamasının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Küresel piyasalarda FED endişeleri uzun zaman sonra ikinci plana düşmüş gibi görünüyor.. FED’in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını Eylül’de azaltmaya başlayabileceği endişeleri ile küresel piyasalarda özellikle gelişmekte olan ülkelerde artan tansiyon Suriye gündemiyle genele yayılmış durumda..

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'nin kimyasal silah kullanmasından dolayı hesap vermesi gerektiğini açıklamasının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı. Brent petrol 117 $ seviyesinin üzerine, spot altın ons fiyatı 1,420 dolar seviyesinin üzerine yükselirken, ABD hisseleri 8 haftanın düşüğüne gelip Avrupa borsaları 9 haftanın en sert düşüşünü yaşarken MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.9 düşüş kaydetti.

Yurtiçinde ise Suriye depreminin yanında TCMB Başkanı Başçı’nın açıklamalarının sarsıntılarını da gördük. Piyasanın faiz artırımı yönünde bir hamle beklememesi gerektiğini hiçbir ihtimale yer bırakmayacak netlikte ifade eden Başçı’nın kura sözlü müdahelelerine rağmen DolarTL’de 2,03’ün test edildiğini görmüştük, sonrasında ise gösterge tahvil faizi geri çekilse de Hazine ihalelerinde toplam satışların yüzde 72’sinin (bayram sonrası ihalelerde bu oran %60’tı) rekabetçi olmayan teklif olması da dikkat çekiciydi.

Bu sabah da tedirginliğin devam ettiğini görüyoruz, brent petrol ile spot altın ons fiyatında hızlı bir sıçrama yaşanmış olduğunu görüyoruz, DolarTL de uluslararası piyasalarda 2,06’yi test etti.

Dün 83,700 puandan güne başlayan Ağustos vadeli endeks 30 kontratın satış baskısının artmasıya 80,000 eşiğinin altına sarktığını görmüştük ancak kapanışta bu seviyenin üzerinde tutunmayı başardı, ancak Suriye gündeminin ısınmaya devam etmesi bu seviyenin sağlamlığını aşabilecek boyutta bir etki yaratabilir beklentisindeyiz, böyle bir durumda 78,500 takip edeceğimiz ilk destek olacak. Bugün için ise ilk destek 79,500 ve 79,000 seviyelerinde. Yükseliş denemelerinde ise (ki bunların mevcut şartlarda geçici tepki alımları ile sınırlı kalmasını bekliyoruz) 80,700/81,000 ve 81,500 dirençleri takip edilebilir.

En Çok Aranan Haberler