FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOW DESTEK BULDU, YENİDEN 10.000 PUAN ÜSTÜNDE KAPANDI. EK ALIMLAR YAPILABİLİR!

Biliyorsunuz ki, asıl piyasalardaki çekincemiz ABD kaynaklı olası veri ve sıkıntılardan kaynaklandığı için, mecburen bu sıralar Dow'un hareketleri bizim için çok önem taşıyor.

Dün tüm kötü verilere rağmen dahi, Dow düştüğü seviyelerden tepki alımlarıyla karşılaşıp 10.060 puandan kapanmayı başardı. Bu görüntünün Dow'u 10.250 seviyelerine taşımasını beklemek teknik olarak mümkün.

Dax'ın grafiklerine baktığımız zaman da; stochasticlerinin alıma çk uygun seviyelerde olduğunu görüyoruz. Muhtemelen Dax için de 6.050'de yaşanmış olan gap kapanacaktır diye düşünüyorum.

İMKB olarak dünkü Dow kapanışının yansımasını 59.250-600 yakın direncini test ederek gösterebiliriz. Zaten dikkat ederseniz, İmkb bu düşüşlerde bana göre oldukça sağlam bir görüntü verip, pozitif bir ayrışma gösteriyor. Olumlu tepki göstrmesini beklemek normal olacaktır

Vob 30 için de, 75.115 ilk direnç seviyemiz. Ama Vob'un 75.700 gibi bir seviyeyi zorlamasını bekliyorum!

Referandum öncesi , alım yönünde tepki yaşanmasını ,referandum sonucunun piyasaları olumsuz etkilememesini bekliyorum. Muhtemelen %60'lar civarı olabilecek bir evet görebiliriz.

Piyasalar için asıl yakın vadedeki referandum sonuçları değil, ama bir yıl sonraki seçim sonuçları çok daha büyük riskler taşıyabilir! Şimdilik o güne daha çok zamanımız olduğu için, arada geçen süre içinde yaşanacak gelişmeler, bir çok düşünceyi değiştirecektir. Günü geldiğinde bu konuyu değerlendirmek için, şimdilik referandumdan olumsuz bir piyasa yansıması beklemediğimi belirterek bitirmek istiyorum.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler