FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KAPALI OLMANIN ŞANSSI MI, ŞANSSIZLIĞI MI GÖRECEĞİZ!

Pazartesi günü kapalı olmanın şanssızlığını yaşadık.

Dow Cuma günü bıraktığımız 10.000'li seviyelerden 10.159'a , Dow future ise, 10.212'ye çıkmış olmasına rağmen , İmkb tatil olması nedeniyle bu yükselişten faydalanamadı. Şuan ise,Dow future yine 10.000'in altında, 9.976 civarlarında seyrediyor.

Anlaşılan o ki, iyi bir seansı kaçırdık. Neyse, yapabilecek birşey yok. Ama ben para piyasalarının , kısmen de olsa, kapalı olmasının doğru olmadığına, en azından uzaktan erişimle de olsa, kısmen yine de açık olması geretiği kanaatindeyim.

Şuan için haftaya izleyerek başlayalım. Grafiklerde hızlı çıkış iniş olmuş ama, yine de Dow için bozulmuş demek henüz doğru değil.

Dünü yaşamadığımız için, İmkb 'ye yansıması için de birşey diyemeyeceğim. Eksi başlangıçlı,dalgalı bir seyir olabilir. ama tam emin değilim. 59.000 seviyesinin üstünde kalırsak, gayet iyi olur.

Bugün adaptasyon günümüz olacak.

İlgisiz ama bizim piyasalarımız için önemli , şimdilik küçük olsa da,belki her ekonomik alanda ileride büyük olabilcek bir gelişmeden kısaca bahsedeyim; Çin'de işçi maliyetlerinde artma başlaması nedeniyle, özellikle tesktil alanında yeniden Türkiye'ye kayışların başladığı yönünde açıklamalar gelmeye başladı.

Geçen hafta Boyner Holding'in sahibi Cem Boyner, şimdi de Yünsa'dan bu yönde bizim için olumlu olan sipariş bağlantılarının arttığı yönünde açıklamalar geldi.Umalım da, gelişmeler bu şekilde devam etsin.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler