FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

M. Draghi Piyasaları Rahatlattı. Alımlar hızlanabilir!

13:00 civarı açıklamalarına başlayan Avrupa Merkez Bankası Başkanı M.Draghi'nin açıklamaları öncesi % -1 seviyelerinde eksiye inmiş olan hatta bazıları daha da yüksek eksi olan Avrupa borsalarında hızlı bir toparlanma yaşanıyor. Yunanistan borsası dışında hemen hepsi artıya geçmiş durumdalar. Dow future de ekside iken, Draghi sonrası orası da % 0,60 civarı artıya döndü.

Draghi, kısacas sorunlu ülkeleri desteklemeye hazırlanıldığını, bankalar konusunda bir avrupa mevduat sigortası düşünüldüğü gibi, son liderler zirvesinde alınmış kararların arkasında olduklarını ve Euro'nun devamı için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ifade etti.

Drahgi'nin açıklamaları sonrası Vob30'da yaklaşık bin puanlık bir artış var. İkinci seans başta bankalar olmak üzere İMKB'nin de sert bir tepki vermesi doğal olacaktır. Nakit imkanlarınızın kalanlarını da alıma yöneltmek doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Teknik olduğunu öngördüğüm düşüşün desteklerinden alımlar başlayınca, yükselişin de gerekçelerini duyarız diyordum. Görüyorsunuz, öyle oluyor.

Not: yazı 14:07'de borsaanalizci.com'da yayınlanmıştır.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler