FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TAM DİRENÇLERDE SEYREDİYORUZ!

59.000 seviyesi tam bir çanak direnci.Buralarda teknik olarak yukarı kırdırmak ve dirençten aşagı döndürmek için boğalar ve ayıların mücadelesini görüyoruz.Şuana kadar bankalarla ve arada da bankalar kadar olmasa da diğer hisselerle gerçekleşen yükseliş,iyice sıkıştı.

Şimdi önemli olan bir destek seviyesi de var!58.000-57.900.Bu seviye ciddi ve önemli bir destek oldu.Oraya kadar olan gevşemeleri normal karşılayın ama eğer bu seviye aşağı kırılırsa,işte o zaman ikili tepe formasyonu yaşanmaya başlar ki,bu bir satış formasyonudur!Ciddi düşüşler yaşarız.Devamında 56.800 görülür ve daha da altı riski yaşanır.Ancak şuan için bu tehlikeyi ancak 58.000 kırılırsa dikkate almak lazım..Çünkü bu ciddi bir endeks düşüşü demek.Ama bunun için de,bankaların düşmesi gerekir.Görüyorsunuz ki,şuana kadar bankalara ciddi bir satış gelmiyor.Gelse de,bunlar karşılanıyor.En fazla iki gün birkaç kademe gevşeme sonrası yine yükseliyorlar.Demek ki,bankalar düşmeden,bu düşüşü şimdilik beklemiyoruz.

Peki çanak direnci yukarı kırılırsa ne olur?İlk etapta 60.200,sonrasında 62.500 görülebilir.Ama çanak karşılığı hedef bunların çok daha üstündeki bir seviye olur!

Mali Kural sonrası,önümüzdeki dönem,yine not arttıımlarına tabi olma ihtimalimiz hiç de az olmaz!
Böyle bir durum,tabii yeni bir yükseliş dalgası getirir.Ama tabii,yakın bir vadede bu görülmeyecektir.

Banka karları gelene dek,bazen eksilerin,bazı günler de artıların yaşandığı ama 58.000 ile 59.700 arasında sıkışacağımız bir endeks görebiliriz.Hisse bazlı hareketler yaşanabilir.

Bu arada endeks üzerinde etkileri yüksek olan Doğan grubu hisseleri eğer yukarı hareketlenme yaşarlarsa,onların katkısı da endeksin,bu sıkıştığı yeri kırmasına yarayabilir.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler