FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEKNİKLERDE BIÇAK SIRTI SEVİYELERİNDEYİZ.BEN YÜKSELİŞ DİYORUM!

Endeks tam bir sıkışma yaşıyor.Asıl bizden değil de,yurtdışı gelişmelerden yaşanan bu sıkışmada,artık dananın kuyruğu kopmak üzere diye düşünüyorum.

Dow Endeksinde tam bir üçgen formasyonu oluşmuş durumda ve iyice de sıkışmış vaziyette.Bu görüntünün bir-iki güne bir yöne doğru kırılmasını bekliyorum.Benim görüşüm pozitif gelişmeler yönünde.

Dow'da üçgenin alt desteği olan yer 9.750 seviyesi.Bunun aşağı kırılmaması lazım.Eğer kırılırsa 9.600 ve 9.500 seviyelerine doğru sert bir düşüş yaşanır ki,bu durumda,İMKB de,49.000 seviyelerini görebilir!

Dow endeksinin üçgen formasyonunun üst direnci de,10.130 civarlarında ki,bu her gün için azalıyor.Dün de bu seviyelerden bahsetmiştim.Ben en azından Dow'un 10.130 seviyelerine doğru bir yükseliş yaşamasını bekliyorum.Eğer bu seviyeyi yukarı doğru kırar ve de 10.250-75 seviyesinin üstünekendisni atıp,orada birkaç gün taban oluşturmayı başarırsa(yani birkaç gün kapanışlar 10.250'nin üstünde olursa),11.200-300'leri test edecek bir yükseliş süreci yaşanır ki,devamında da,yükseliş trendinin devamı netleşmiş olur.

Okuduğum Dow grafiği eğer beni yanıltmıyorsa,ben yükseliş ile ilgili düşüncelerimin gerçekleşeceğini öngörüyorum.Stochasticler de buna müsait duruyor.

Son BM'de İran için çıkan yaptırım kararında,silah kullanımı olmadığı için,karar piyasalarda çok olumsuz bir tepki yaratmayacaktır.Hatta bu sıkışıklık ve yukarı kırılamamanın bir nedeni de,yaptırımlar arasında,silah kullanımı olup-olmayacağı riskinden dolayı da olmuş olabilir.İlk anda bunun olmadığı görülünce,alımlar rahatlayabilir.

Peki biz ve İMKB ne yapacağız?

Biz eğer Dow dediğim şekilde 10.130 yükselişi yaşarsa,iki-üç gündür yazdığımız beklentileri ve önerileri(ki,bir çoğu gerçekleşti) yine tutturmuş olacağız.Bizim için önemli karar,olursa Dow'un 10.130-50 seviyelerine ulaşması halinde,burayı direnç kabul ettiğimiz için,satmalı mıyız,satmamalı mıyız?Sorusuna cevap vermek olacak.Çünkü bu üçgen direnç seviyelei yukarı kırılırsa da,Dow'da beklediğimiz benzeri yükselişin bir benzeri de İMKB'de yaşanacak!

Neyse,hele bir oraya gelsin de,ona o zaman karar verelim.Ama eğer olumsuz yani 9.750 Dow endeks seviyesi aşağı kırılırsa,o zaman satışlarda tereddüt etmeyin!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler