FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UZUN BAYRAM TATİLİNDE NAKİT BULUNMAK DOĞRU OLABİLİR !

Evet, endeks, vob , emtialar bir çoğunda düşündüğümüz ilk hedefler gerçekleşti. Ben artık uzun bir bayram süreci öncesinde nakit bulunmanın doğruluğuna inanıyorum ! Önümüzdeki son üç gün realizeler planlanabilir. En azından on gün boyunca ,negatif bir süpriz yaşamayacağınızı bilirsiniz.

Bayram esnasında çok pozitif bir süpriz ihtimali ne olabilir de, döndüğümüzde çok fazla yukarıdan açılışlar yapmak zorunda kalırız ? Sanırım bu ortamda sadece not arttırımı böyle bir açılış yaptırtabilir. Bunun dışında, biz bayramdayken piyasaları çok kaçıracağımızı da düşünmüyorum.

Ben realizelerle haftayı tamamlamayı ve huzuuurr içinde güzel bir bayram geçirmeyi planlıyorum.

Dün altın ve gümüş de çok ilginç görüntüler yaşatmışlar ! Gümüş vermiş olduğum hedefin de üstünde (20.800 öngörmüştüm) 21.177 rakamını görmüş ve oradan 19.500 gibi çok ciddi bir marjla düşüş yaşamış. Altın da, dün kırdığı yükseliş kanalının üstünde 1.425 ' i görüp yeniden kanal içine girmiş ( yükselen kanal olduğu için direnci dünün üstünde) . Kısacası emtialar da ciddi bir realize yaşamış ve direnç satışları gelmiş.

Kısacası tüm takip ettiklerimiz, direnç satışları ile karşılaştılar. Yukarıyı zorlamaya gerek yok. İki gün , hatta dün açılışa göre dahi nasılsa yüksek seviyelerdeyiz..
Cebimizde hem kurban için, hem de el öpeceklere vermek için nakit bulundurmak, fazlasını da kenarda tutmanın olursa kardan kaybı olur, gerçek bir zararı olmaz !

Tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını şimdiden kutlarım.

Cumhuriyetimizin kurucusu , ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü de ölüm yıldönümü olan bugün, saygı ve sevgi ile anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun !

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler