FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banka hisseleri satıldı borsa düşüşle kapandı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası günü, 2. seansta banka hisselerinde yoğunlaşan satışların etkisiyle dünkü kapanışa göre 125,48 puanlık düşüşle 82.160,84 puandan tamamladı.

Banka hisseleri satıldı borsa düşüşle kapandı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi 2. seansta banka hisselerinde yoğunlaşan satışların etkisiyle ilk seanstaki kazançlarını geri verdi ve günü dünkü kapanışa göre 125,48 puanlık düşüşle 82.160,84 puandan tamamladı. İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,15 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 2 milyar lira oldu. Bankacılık Endeksi günü yüzde 0,65 oranında değer kaybıyla tamamlarken, Holding Endeksi ise yüzde 0,17 yükseldi.

Güne alıcılı başlayan İMKB'de endeks 83.000 puan sınırına kadar yükselse de, bu seviyeden artan satış baskısıyla ikinci seansta ilk seans kapanışına göre 574,04 puanlık düşüşle günü, gün içinde gördüğü en düşük seviyeden kapattı.

Analistler, endeksin 82.000 üzerinde tutunmaya çalışsa da 82.500 puanın üzerinde kapanış yapamamasının negatif görünümü artırdığını belirtiyor. Bununla birlikte Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilgili belirsizliklere rağmen İtalya'da hükümet kurulabileceğine yönelik iyimserliğin arttığını belirten analistler, bu akşam ABD Merkez Bankası Fed'in parasal genişlemeyi devam ettireceğine yönelik beklentilerle küresel piyasaların pozitif seyrettiğine dikkati çekiyor.

Yarın Fed kararları ve Başkan Ben Bernanke'nin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, yurt içinde endeksin 81.900 desteğinin takip edilmesi gerektiğini, bu seviyenin altına gerilemesi durumunda satış baskılarının artabileceğini tahmin ediyor.(A.A)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler