FİNANS

Borsa düşüşe geçti, dolar sakin görünüyor

Haftaya pozitif bir başlangıç yapan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), açılışın ardından gelen satışlarla eksiye döndü.

Borsa düşüşe geçti, dolar sakin görünüyor

Güne alıcılı bir başlangıç yaptıktan hemen sonra satışlarla karşılaşan Bileşik Endeks, 60200 seviyesine gevşeyerek, yatay seyre girdi.

İkinci yarıda satıcılı bir seyir izleyen İMKB 100 Endeksi, önce 60000, ardından 59500 bölgesine yöneldi. En düşük 59698.35 puanı gören Ulusal 100 Endeksi, günü 60010.42 puan ile (%0.97) 586 puan düşüşle tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 1.093.213.643 TL, ikinci seansta 1.248.317.073 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.341.530.716 TL olarak gerçekleşti.

Avrupa borsalarının yeni haftanın ilk gününe hafif yükselişlerle başlayacağı beklentisi İMKB'nin açılışında etkili olurken, yurtdışında açıklanan makro ekonomik verilerdeki zayıflıklar nedeniyle yatırımcıların pozisyon almakta çekingen davranmaları ve ihtiyatlı bir tavır takınması yurtiçinde de satışların gelmesine yol açtı.

S&P'nin İspanya'nın kredi notunun iki kademe birden düşürmesinin ardından 16 İspanyol bankasının kredi notunda düzenlemeler yapmasının ardından Avrupa'da bankacılık sektörü satıcılı seyir izledi.

İspanya'da açıklanan büyüme rakamlarının ardından resesyona girdiğinin teyit edilmesi de olumsuz havada etkili oldu.

Yurtiçinde dış ticaret rakamlarının beklentilere paralel olarak açıklanması nedeniyle etkisi sınırlı kalırken, açıklanan bilanço verilerine bağlı hareketler gözlendi.

Yurtiçinde Perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri bekleniyor.

Yurtdışında Çarşamba günü Avro bölgesi PMI verileri, Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı, Cuma günü ise ABD istihdam rakamları izlenecek. Perşembe günü yapılacak İtalya ve İspanya devlet tahvili ihaleleri ile Pazar günü yapılacak Fransa ve Yunanistan seçimleri de piyasaların seyri üzerinde etkili olacak.

DÖVİZ
Döviz tarafında ise yatay bir seyir izleniyor.

Dolar kuru ve Euro kuru TL karşısında, güne başladıkları seviyelerden kapanışı gerçekleştirdiler.

Piyasanın kapanışı itibari ile serbest piyasada dolar 1.7560 TL, Euro 2.3230 TL seviyelerinde bulunuyor.

Euro/dolar paritesi ise, 1.3233 civarında hareket ediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler