FİNANS

Borsa güne artıda başladı

Borsa güne yüzde 1,34 primle 69 bin 487 puandan başladı.

Borsa güne artıda başladı

Borsa yurt dışı piyasalarda artan ilave parasal genişleme beklentileri ve Türk lirasındaki değer artışına paralel olarak güne alıcılı açılış yaptı. BIST100 XU100 endeksi güne yüzde 1,34 primle 69 bin 487 puandan başladı.

KÜRESEL PİYASALAR POZİTİF

Küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'ndan gelen parasal genişleme sinyalleri ve petrol fiyatlarının 30 doların üzerine çıkmasıyla pozitif bir seyir izliyor.

ABD’de dün, AMB'den gelen parasal genişleme sinyalleri ve petrol fiyatlarındaki kısmi toparlanmayla Dow Jones endeksi yüzde 0,74, S&P 500 endeksi yüzde 0,52 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,01 değer kazandı. Bugün, ABD piyasasında Chicago Fed ulusal aktivite endeksi, İmalat sanayi Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve 2. el konut satışları verileri takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası (AMB) dün politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,05'te bıraktı .

AMB Başkanı Mario Draghi’nin faiz kararının ardından yaptığı açıklamada mart ayının başlarında para politikası duruşunun tekrar gözden geçirileceğini kaydetmesi parasal genişlemeye gidilebileceğine yönelik sinyal olarak algılandı. Euro/dolar paritesi 1,0778 seviyesine gerilerken, daha sonra 1,08 seviyesinin üzerinde dengelendi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler