FİNANS

Borsa, kritik seviyenin üstünde tutundu

BİST 100 Endeksi günü dünkü kapanışa göre 178 puanlık düşüşle 72.204 puandan tamamladı.

Borsa, kritik seviyenin üstünde tutundu

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,25 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 2,3 milyar lira oldu.

72 bin seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak görülüyor. Bu seviyenin altında yaşanacak olası kapanışların, endeksi 76 bin seviyelerine kadar geri götüreceği ifade ediliyor.

Bankacılık endeksi, ikinci seansta etkisini artıran hisse bazlı alışlarla yüzde 0,24 oranında artış kaydederken, holding endeksi ise yüzde 0,01 oranında geriledi.

Güne küresel piyasalara paralel olarak satıcılı başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi en düşük 71.463,37 puana kadar geriledi.

Bugün takip edilen en önemli gündem olan Merkez Bankası faiz kararında bir sürpriz yaşanmadı. Analistler, PPK'nın kararlarına ilişkin olarak Merkez Bankası'nın döviz piyasasındaki volatiliteye karşı faiz silahının kullanıldığı ve belirsizliklere karşı esnek duruşun korunduğunu belirtti.

Yarın ABD'de açıklanacak 30-31 Temmuz tarihli ABD Merkez Bankası toplantı tutanaklarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, endeksin 72.000 ve 70.000 seviyelerinin destek olarak takip edileceğini kaydediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler