FİNANS

Borsa yeniden yükselişe geçti

2 günlük sert düşüşün ardından dün bir miktar toparlanan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne yükselişle başladı.

Borsa yeniden yükselişe geçti

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun
Endeks, 224 puan artışla 82.403 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,27 oranında değer kazandı. Dolarda işlemler 1.7690 TL seviyesinden geçiyor.

FED’in faiz kararı öncesinde yurt dışında yaşanan iyimser hava etkili olurken, alıcılı seyir bugün Asya borsalarında da devam ediyor.

Dışarıdaki olumlu havanın da etkisinde güne alıcılı bir seyirle başlayan piyasaların sonrasında dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor. Ayrıca, yarın Garanti Bankası ile açıklanmaya başlayacak 4 çeyrek bilanço beklentileri de piyasa üzerinde etkili olacak.

Bugün piyasaların gündeminde FED’in Türkiye saati ile 21:15’ta açıklayacağı faiz kararı olacak. FED’in bu aşamada politika faizlerinde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor, ancak varlık alım programının süresi hakkında yapılacak açıklamaların piyasaların seyri üzerinde etkili olacağı düşünülüyor.

İçeride ise piyasalar Turkcell'in hissedarları Çukurova Grubu ve Rus Altimo arasında şirketin yüzde 13.8 hissesinin sahipliğine ilişkin açılan davada verilecek nihai kararı takip edecek.

Analistler bugün akşam saatlerinde açıklanacak Fed kararları öncesinde piyasalarda iyimserliğin devam edebileceğini, yurt içinde ise yarınki dış ticaret verisine kadar endeksin geniş bir bantta dalgalanabileceğini belirtiyor.

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Piyasların bugün neleri takip edecek?
12:00 Avro Bölgesi, Ocak ayı ekonomik güven endeksleri
14:00 ABD, MBA 25 Ocak mortgage başvuruları
15:15 ABD, ADP Ocak ayı özel sektör istihdam
15:30 ABD, 4. çeyrek GSYİH
21:15 ABD, FOMC faiz kararı

Canlı borsa, Canlı borsa izle

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler