FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada hacimsiz, dalgalı seyir bekleniyor

Yurtdışı piyasaların kapalı olduğu bugün, iç piyasalar dolar ve siyasi gelişmeler doğrultusunda hareket edecek.

Borsada hacimsiz, dalgalı seyir bekleniyor

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 324 puan artışla 69.322 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,47 oranında değer kazandı. Dolarda ise ilk işlemler 2,076 TL'den geçiyor.

Bugün, Noel tatili olması nedeniyle Avrupa ve ABD borsalarında işlem geçmeyecek olmasına bağlı olarak, yurtiçi hisse senedi piyasasında hacimsiz seyirler bekleniyor.

Merkez Bankası'ndan TL’ye güçlü destek sürüyor. Banka, dün yaptığı açıklamada 5 haftada 6 milyar dolar satacağını duyurdu. Bununla birlikte, zorunlu karşılıklardan 1 milyar dolar serbest bırakılacak.

Uzmanlar, Merkez Bankası’nın bu hamlesiyle kurun ilk etapta 2,05’e çekileceğini öngörüyor. Düşüşün daha aşağı devamı için siyasi gelişmeler izlenecek.

Yurtdışı piyasaların tatilde olduğu ve yabancı alımlarının sınırlı olduğu birkaç günlük dönemde Merkez Bankası etkisinin daha hissedilir olacağı ifade diliyor. Kurlarda gevşemenin sürebileceği, bunun da hisse senetlerine pozitif yansıyacağı belirtiliyor.

Buna karşın, içeride siyasi risk nedeniyle haber akışı bağlı olarak hassasiyetin devam ettiği, gelecek olan haberlere bağlı olarak dalgalanmaların yaşanabileceği öngörülüyor.

Ancak, bu konudaki tansiyonun son iki günde kısmen yatışması, piyasalara az da olsa nefes aldırdı. Yine de haber akışına karşı hassas günler sürecek. Özellikle de Bakanlar Kurulu’nda bir revizyon beklentisi olduğundan bu konudaki gelişmeler ve kamuoyunun olası revizyona tepkisi izlenecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler