FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çalık yeni halka arz hazırlığında!

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bu yıl şirket bünyesinde halka arzlar düşündüklerini söyledi.

Çalık yeni halka arz hazırlığında!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Çalık, enerji, madencilik, inşaat ve finans sektöründe ciddi yatırımlarının olacağını anlattı ve ''Zaten şu anda 18 ülkedeyiz. 20 bin çalışanımız var. Bunları daha da odaklanarak güçlü hale getireceğiz'' dedi.

Gelecekte satın alma, birleşme ve grup şirketlerinin halka açılmasıyla ilgili bir soruya da Çalık, ''Zaman zaman satın almalar olabiliyor. Şu an somut bir şey yok. Bazı grup şirketlerimizden halka açılma konusunda çalışanlar var. Gayrimenkul sektöründe var. Belki enerji sektöründe de olur'' cevabını verdi.

‘TÜRKİYE’NİN NOTU MEVCUT NOTLARDAN DAHA YÜKSEK’
Çalık, Türkiye'nin artık dünyada itibarlı bir ülke oladuğunu belirterek, ''Türkiye'nin kredi notunun zaten mevcut notlardan daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önünde çok güzel günler var'' dedi.

Çözüm süreciyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Doğu'ya yatırım yapılması çağrısında bulunduğunu anımsatan Çalık, bu konunun Türkiye ve dünya siyaseti için çok önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik gelişmişliği açısından çözüm sürecinin önemine değinen Çalık, ''Malatyalı olarak, orada 4 bine yakın çalışanımız var. Hem Malatya'da hem de yörenin diğer taraflarında yatırım yaparız'' diye konuştu.

S&P'nin not artışının ekonomiye yansımalarını değerlendiren Çalık, Türkiye'nin son on yılda ekonomik açıdan çok büyük başarılar elde ettiğine, bu durumun Türkiye'ye yeni imkanlar getirdiğine dikkati çekti.

TÜRK FİRMALARIYLA ÇALIŞAN YABANCILAR KÂR EDİYOR
Çalık, ''Türkiye artık dünyada itibarlı bir ülke. Yabancı yatırımcılar Türkiye'de yatırım yapmak için geliyor. Türk firmaları hem Türkiye'de hem dünyada yatırımlar için işbirliği yapıyor. 2023 yılı için konulan vizyon, strateji ve hedefe ulaşılacağına inancımız tam. Bu bakımdan Türkiye'nin kredi notunun zaten mevcut notlardan daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önünde çok güzel günler var'' şeklinde konuştu.

Bir çok faktörün bir araya gelerek Türkiye'nin komşularıyla, bölgesinde ve global pazarda ekonomik olarak iyi işbirliği yapabilen bir ülke konumuna ulaştığına işaret eden Çalık, Türk firmalarının yurt içinde de yurt dışında da önemli yatırımlar yaptığını vurguladı.

Çalık, ''Global firmalarla da işbirliği yapıyoruz. Türk firmalarıyla işbirliği yapan global firmalar çok karlı çıkıyor. Dünyanın en büyük global firmalarında yöneticilerimiz var. Türkiye yeni bir döneme girdi. Bunlar Türkiye'ye yeni zenginlikler kazandıracak. İtibarımız çok iyi durumda.'' değerlendirmesini yaptı.

Express


En Çok Aranan Haberler