FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB yurt dışından olumlu yönde ayrıştı

Dün, yurtdışı piyasalardan ayrışarak önemli bir yükseliş kaydeden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), bu sabah da pozitif açıldı.

İMKB yurt dışından olumlu yönde ayrıştı

Selçuk Altun - Mynet
Endeks, 260 puan artışla 80.873 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,32 oranında değer kazandı. Dolar ise tekrar 1.7980 TL seviyesine geri geldi.

Yurt dışından pozitif yönde ayrılmaya devam eden İMKB yükselişini dün de sürdürdü. Şubat ayı enflasyon verilerinin beklentilerden iyi gelmesi ve Başbakan Yardımcısı Babacan'ın Rekabet Kurulu'nun bankalara yönelik verebileceği cezanın ölçülü olmasını beklediği yönündeki açıklamalarının banka hisselerine destek vermesiyle, 80 bin seviyeleri üzerine yerleşen endeksin bugün için yurt dışındaki iyimser havanın da desteği ile yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor.

Teknik olarak bakıldığında, 81 bin seviyelerine yönelmesi beklenen İMKB’de, bu seviyeye ulaşılmasıyla birlikte, satış baskısı görülebileceği düşünülüyor. Gün içi gelen satışlar 80,200-80,000 arasında kaldığı sürece, İMKB’de 83 bin hedefi korunacak.

Bugün için piyasalar ABD ve Euro Bölgesi’nden gelecek PMI hizmet endeks verilerini takip ederken, içeride ise gündem açıklanmaya devam eden 2012 yılı dördüncü çeyrek bilançoları ve Merkez Bankası’nın açıklayacağı reel efektif döviz kuru olacak.

Merkez Bankası Şubat ayı Reel Efektif Döviz Kuru verisini saat 14:30’da açıklayacak. Analistler, Şubat için reel kurun 119,2 civarında açıklanarak, Merkez Bankası için TL’nin değerli olduğu sınırını ifade eden 120 seviyesinin altında kalmasını öngörüyor. Bununla birlikte, Merkez Bankası’nın Cuma günü Londra’da düzenlediği toplantıda 120 seviyesinin faiz değişiklikleri için kesin bir seviye olmadığı, bankanın faiz değişiklikleri için başka göstergeleri de takip ettiğini ifade ettiğini belirtmek gerekiyor.

Bugün İzlenecek Datalar:
10:53 - Almanya, Şubat ayı hizmet sektörü PMI
10:58 - Euro Bölgesi, Şubat ayı hizmet sektörü PMI
11:00 - Türkiye, TMSF Ada Bank ihalesi
11:28 - İngiltere, Şubat ayı hizmet sektörü PMI
12:00 - Euro Bölgesi, Ocak ayı perakende satışlar
14:30 - Türkiye, TCMB Şubat ayı reel efektif kur endeksi
17:00 - ABD, Şubat ayı ISM imalat dışı endeks

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler