FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftanın son gününe nasıl başladı?

Borsa güne 0,88 düşüşle 74 bin 546 puandan başladı.

Piyasalar haftanın son gününe nasıl başladı?

Ekonomik büyümenin dünya çapında zayıf seyredeceği endişeleriyle küresel hisse piyasalarındaki kayıpların BIST-100 endeksinde baskı yaratması beklenirken, Kobani protestolarında ölenlerin sayısının artması jeopolitik risklerin Türkiye'deki yansımalarına dikkat çekiyor.

BIST-100 endeksi dün Fed'in para politikasını öngörülenden daha geç sıkılaştıracağı beklentisiyle gelişmekte olan ülke hisse senetlerine yönelik güçlenne risk iştahının etkisiyle dün yüzde 3.1 primle 75 bin 208 puandan kapandı. Almanya'da bu hafta açıklanan zayıf sanayi üretimi ve ihracat verileri dünyanın başlıca ekonomilerinden Euro bölgesinde büyümenin zayıf olduğuna dikkat çekiyor. IMF'nin bu hafta yayımladığı küresel büyüme tahminlerini bu yıl üçüncü defa düşürmesi de bu endişeleri güçlendiriyor.
Oyak Yatırım tarafından hazırlanan BİST100 teknik analizi:

''Endeks dün boşluk bırakarak gerçekleştirdiği sert yükseliş ile birlikte 82,000 seviyesinden başlayan düşüş trendini kırmış bulunmaktadır. Bugün dün yaşanan sert yükseliş sonrasında açılış işlemleri sonrasında 74,200 puan seviyesine doğru kar satışları beklenebilir. Satış baskısının artması durumunda 73,400 boşluk seviyesi de kapanabilir. Olası geri çekilmelerde 73,000 seviyesi stop-loss seviyesi olarak izlenip alım denenebilir.

Gün içi ilk direnç noktamız 75,200 seviyesinde bulunuyor. Sonraki direnç noktamız ise 76,000 puan seviyesidir. Gün içi ilk destek noktamız 74,200 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destek noktamız ise 73,500 puan seviyesidir."

[**

**](https://finans.mynet.com/borsa/anlikborsaverileri/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler