FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabancı aldı, Carrefour taban oldu

Sabancı Holding CarrefourSA'da yüzde 12 hisse alım anlaşması imzaladığını açıkladı Carrefour hisseleri taban oldu.

Sabancı aldı, Carrefour taban oldu

Sabancı Holding CarrefourSA’nın %12 "A Grubu" hissesini satın almak için anlaşma imzaladığını duyurdu. Dün borsa kapalı olduğu için açıklamanın etkisi bugün ortaya çıktı. Carrefour B hisseleri yüzde 11 düşerek 198.70 lira oldu. Carrefour A hisseelri ise yüzde 10 gerileyerek 17.35 lira ile taban oldu.

İş Yatırım'ın hisse alımıyla ilgili analizine göre, Grubun daha önce sahip olduğu yüzde 38.79 "B Grubu" hisse ile birlikte toplam payı yüzde 50.79’a yükselmiş oldu, dolayısıyla kontrolü ele geçirmiş oldu. Grup CarrefourSA’nın yüzde 12 "A Grubu" hissesi için 141 milyon TL ödeyecek. Açıklama yapıldığında CARFA 726 milyon dolar piyasa değeri ile işlem görüyorken, CARFB 561 milyon Dolar piyasa değeri ile işlem görüyordu. Bu şekilde Carrefour’un şirketteki hissesi yüzde 46,19’dan yüzde 58,19’a düşüyor. Hisse devri, ilgili mercilerden alınacak izinler sonrası kesinleşecek. Hisse devri öncesinde Sabancı Carrefour’un yönetiminden memnun olmadığını belirtmişti ve CarrefourSA düşük performansından Carrefour’un yönetimini sorumlu tutmuştu. CarrefourSA Sabancı Holding’in net aktif değerinin yalnızca yüzde 3’ünü oluşturuyor, dolayısıyla haberin SAHOL hissesi üzerinde önemli etki yapacağını düşünülmüyor.

ŞİRKET SATIN ALABİLİRİZ
Bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, yönetimin değişeceğini ancak yeni hisse alımı düşünmediklerini belirtti. Perakende alanında büyümeyi planladıklarını belirten Dinçer, Migros'a da talip olabileceklerini vurguladı. Carrefuor'da halka açıklık oranının yüzde 3'ün üzerine çıkarmayı planladıklarını dile getiren Dinçer, "Büyümek için şirket satın almayı düşünebiliriz" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler