FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bugün (4 Mayıs) güncel dolar kuru | Dolar bugün ne kadar? Euro ne kadar?

Dolar ile iş yapanlar ve yatırım yapanların yakında takip ettiği Dolar kuru bugün de merak ediliyor. Dün, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamının ardından, Dolar kurunda kısa süreli bir hareketlilik gerçekleşti. Nisan ayı enflasyon oranı TÜİK verilerine göre, yıllık yüzde 17,14, aylık yüzde 1,68 arttı. Bu haberden sonra ise Amerikan Doları ve Euro yükselişe geçti. Bugün Dolar ve Euro ne kadar?

Haftanın ilk işlem gününde, dolar/TL 8,20 bandında hareket ederken Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 8,30 seviyelerine yükseldi. Euro ise 9,90 bandından 10,00 TL’ye kadar çıktı. Bugün (4 Mayıs), Amerikan Doları güne 8,25 seviyesinde başlarken, Euro ise güne 9,95 ile başladı. Dolar ne kadar? Euro ne kadar?

Uzmanlar, ABD'nin 10 yıllık tahvil getirilerindeki değişimin küresel bazda para birimlerinin yönünde etkili olduğunu belirterek, yukarı yönlü hareketlerin özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerinde satış baskısını beraberinde getirdiğini aktardı.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, Cuma günü yüzde 1,66'yı görmesinin ardından yüzde 1,63 seviyesinde dengelendi.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın dün akşam yaptığı konuşmanın da varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olabileceğini bildirdi.

Yerel Seçim 2024

Dolar ve Euro fiyatları

En Çok Aranan Haberler