FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 6,99 seviyelerinden işlem görüyor

Dolar/TL koronavirüs döneminde artan dış finansman ihtiyacına yönelik endişelerle, Ağustos 2018'de gördüğü 7.24 seviyesindeki tarihi zirvesinin altında 7 civarında seyrederken küresel piyasalar ve Hazine borçlanmaları takip ediliyor.

Dolar 6,99 seviyelerinden işlem görüyor

Dün borsalardaki alıcılı seyre rağmen yükselişini sürdüren dolar/TL kuru, bugüne de 6,99 seviyelerinin üzerine başladı. Saat 09:17 itibarıyla dolar/TL kuru 6.9945; euro/ TL ise 7,5710'dan değerleniyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında ABD'de toptan eşya stokları, tüketici güven endeksi ve Richmond Fed sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,95-7,00 bandının izleneceğini kaydetti.

Gözler Hazine ihalelerinde

Yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken gözler dün rekor talep gören hazine ihalelerinde olacak. BDDK'nın bankalara yönelik aktif rasyo düzenlemesi sonrası yoğun ilgi gören ihalelerde dün Hazine iki ihale sonrası 11 milyar dolar borçlanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün ise 2 yıl (539 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını ve 6 ay vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirilecek.

Bankacılar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkanlığında bugün Genişletilmiş Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısı yapılacağını, ilgili toplantının sonuçlarının da yakından takip edileceğini söylediler.

Bu hafta ayrıca Fed ECB faiz kararları ve TCMB enflasyon raporu da takip edilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler