FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar neden yükseliyor? Döviz kurları tarihi seviyeye ulaştı!

Doların 17,14 Türk lirası ile rekor kırmasının ardından TCMB'den müdahale geldi. Müdahalenin ardından dolar, 16,20 TL'lere kadar geriledi, fakat buralarda tutunamayıp yeniden 16,80 Türk lirasına kadar yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 5. kez döviz kurlarına doğrudan müdahale etti.

TCMB'den yapılan açıklamada “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir” ifadeleri paylaşıldı.

Doların 17,14 Türk lirası ile rekor kırmasının ardından müdahale geldi ve kur 16,20 TL seviyelerine kadar geriledikten sonra yeniden 16,80 Türk lirasına yükseldi.

19,43 Türk lirasını gören avro ise Merkez'in müdahalesinin ardından 18,70 TL seviyelerine geriledi. Fakat yeniden 19 Türk lirası seviyesi aşıldı.

Merkez Bankası'nın, aralık ayında şu ana kadar 4 günde toplamda hemen hemen 4,5 milyar dolarlık rezerv satarak kurlara müdahale etti fakat kur artışını durduramadı.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı dün açıklandı.

TCMB, son 3 ayda olduğu gibi aralık ayında da faiz indirimlerine devam etti ve faizi 100 baz puan indirdi.

Faizlerin inmesinin ardından döviz kurlarında dalgalanmalar yaşandı.

Yurt içinde önemli bir veri akışının olmadığı haftanın son işlem gününde Almanya'da Ifo endeksi, Euro Bölgesi tüketici fiyatları günün en öne çıkan verileri olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler