FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar yine hareketlendi!

Dolar ve Euro, yeni yılın ilk işlem gününe yüzde 1 değer kazanarak başladı.

Dolar yine hareketlendi!

SELÇUK ALTUN - MYNET
Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde başlayan ve bu hafta başında devam eden Merkez Bankası müdahaleleriyle tarihi zirve (2,1770) seviyelerinden 2,11 seviyelerine kadar geri çekilen dolar kurunda tansiyonun yeniden yükseldiği görülüyor.

Güne 2,16 TL seviyesinden başlayan dolar, 2,1870TL seviyesini görerek yeni bir rekor kırdı. Şu dakikalarda bu seviyelerden satılıyor. Dolarla birlikte Euro'da da yüzde 1'in üzerinde değer kazancı görülüyor. Euro, 2,9870 TL'den işlem görüyor.

17 Aralık'tan bu yana rüşvet ve yolsuzluk soruşturma haberleri ile dalgalanan kurda, siyasi gündem yakından takip ediliyor.

Kurdaki oynaklığın devam edeceğini öngören analistler, politik gelişmelerin dikkatle izlenmesini öneriyor.

Teknik açıdan bakıldığında ise, bugün için 2,1500’lere kadar gerileme bir olasılık olsa da, genel görüntü 2,1650-2,1750’lerde işlemlerin süreceği yönünde.

MERKEZ BANKASI YÜKSELİŞİ FRENLEYEBİLECEK Mİ?
Döviz piyasalarında sene sonu kurumsal alımların geride kaldığını belirten uzmanlar, talebin bu anlamda sınırlanacağını düşünüyor.

Diğer taraftan, Ocak ayında, Merkez Bankası en az 3 milyar dolar satarak TL’ye destek verecek. Normal koşullarda bu desteğin dolar ve Euro'da belirgin bir gevşeme getirmesi gerektiği ifade ediliyor. Ancak, içeride devam eden rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin haber akışı ve belirsizlik nedeniyle Merkez Bankası’nın yüklü döviz satışlarına rağmen kurlar konusunda temkinli kalmak gerektiği vurgulanıyor.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler