FİNANS

Dolarda korkutan hareketler!

Geçen hafta içinde Suriye tezkeresinin Meclis’teki oylaması esnasında yurtiçi piyasalarda yaşanan korku dalgası ile döviz sepeti ve dolar kurunda sert bir yükseliş gözlenmişti.

Dolarda korkutan hareketler!

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Ancak gerginliğin aynı gün içinde yumuşamasıyla birlikte teknik açıdan kritik görülen seviyelerinin hemen üzerinden geri dönen döviz sepeti ve dolar kuru, Cuma günü piyasaların kapanışının ardından tekrar hareketlendi.

Cuma günü saat 17:30 itibarıyla 1.7950’den işlem gören dolar kuru, gece yarısı 1.8078 seviyesine kadar yükselirken, aynı şekilde 2.07’nin hemen altında işlem gören döviz sepeti de 2.0822 seviyesini test etti.

Analistlere göre; özellikle Ağustos ortasındaki 1.9850 eviyesinden itibaren yükselen döviz sepetinin, 2.05’ten başladığı Eylül ayını 2.06’dan tamamlamasının ardından, Ekim ayının ilk haftasını da kritik direnci olan 2.075 seviyesinin üzerinde tamamlamış olması teknik açıdan yükseliş dinamiğinin giderek güçlendiğine işaret ediyor.

Dolar kurunun teknik açıdan yükseliş baskısı oluşturabilmesi için bu hafta boyunca 1.8050-1.8100 bandının üst sınırında seyretmeye devam etmesi gerektiği düşünülüyor. Bu noktada Suriye tarafından hafta sonunda da Akçakale'ye top mermisi düşmesi ve Türkiye'nin de buna karşılık vermesi ile birlikte devam eden gerginliğin belirleyici olacağı kaydediliyor.

Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 1,8036 TL’den alınan dolar 1,8044 TL’den satılırken, 2,3423 TL’den alınan Euro'nun satış fiyatı ise 2,3434 TL olarak gerçekleşiyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Buna karşın, geçen Cuma günü yeniden 1.30 direncini geçen parite, yeniden bu seviyenin altına kaydı. Paritede bu sabah ilk işlemler 1,2988 seviyesinden geçiyor.

Geçen hafta içerisinde son 11 ayın en yüksek seviyesini gören altında da tansiyon düşmedi. Zirve seviyelerine yakın seyreden altının onsu bu sabah 1.771 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarına baktığımızda, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı bu sabah 89.32 dolarda, Brent petrol 110,91 dolarda bulunuyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler