Euro dolar karşısında, Kıbrıs'ta banka mevduatlarına daha önce görülmeyen bir vergi koyulmasının Avrupa'nın yeniden krize düşeceği endişelerini kuvvetlendirmesinin ardından son 14 ayın en hızlı düşüşünü yaşadı.
17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi, Güney Kıbrıs lideri Nicos Anastasiades'in, bölge maliye bakanlarının, banka mevduatlarına vergi konularak 5.8 milyar euro (7.48 milyar dolar) elde edilmesi şartını kabul etmesinin ardından, yen karşısında son iki haftanın en düşük seviyesine indi. Japon yeni, Anastasiades'in banka hesaplarına vergi kararının parlamentodaki oylamasının bir gün erteleyerek bugüne almasının ardından, 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazandı. Yeni Zelanda doları ve meksika pesosu, yatırımcıların yüksek faizli paraları satmalarının ardından zayıfladı.
Singapur'da UBS AG döviz strateji müdürü Mansoor Mohi-uddin, "Mevduatlara vergi tedbiri, gelecekte bunun diğer ülkelere de uygulanabileceği ve bölgeden sermaye kaçışına neden olabileceği endişeleri ile yatırımcılarda tedirginlik yarattı," dedi ve "Bu durum, euroda düşüş beklentimizi güçlendiriyor ve Avrupa ortak para biriminin aşağı trendinin tekrar başlamasını bekliyoruz" şeklinde yorumda bulundu.
Euro dolar karşısında, yüzde 1.5 ile 13 Ocak 2012'den bu yana en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra, New York saati ile 06:11'de, yüzde 0.9 düşerek 1.2962 dolar seviyesine geldi. Avrupa ortak para birimi yen karşısında, 121.15 ile 5 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra, yüzde 1.1 düşüşle 123.21 yen seviyesine geldi. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 95.05 yen seviyesine çıktı.
Güney Kıbrıs'ta halkın otomatik para çekme makinaları önünde kuyruk oluşturması, bölgeden başka yerlere para kaçışının olacağı endişelerini artırdı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Eylül ayında sorunlu ülkelerin tahvillerinin alınacağını kaydederek piyasaları yatıştırmasının ardından ortaya çıkan sakin havayı bozma riski getirdi.