FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü kuruluştan kritik dolar tahmini!

Goldman Sachs 3, 6 ve 12 aylık dolar/TL beklentisini açıkladı. 12 aylık beklenti 3.40 oldu.

Ünlü kuruluştan kritik dolar tahmini!

Goldman Sachs, Türk Lirası için uzun vadeli risklerin “önemini koruduğunu” belirtti.

Liradaki yükseliş trendinin daha fazla yukarı yönlü alanı olduğunu belirten Goldman'ın Dolar/TL 'de 3, 6 ve 12 aylık tahminleri sırasıyla 3.45, 3.35 ve 3.40 seviyelerinde bulunuyor.

Dolar/TL 3,51'in üzerinden alıcı buluyor

Dolar/TL, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile düşüşünü yeni haftaya da taşıdı ve 3,4880'i görmesinin ardından 3,51'in üzerinden alıcı buluyor. Euro ise 3,93 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlar, Brexit müzakerelerinin bugün başladığını anımsatarak, müzakerelerin Sterlin/dolar ve Euro/dolar paritesinin yönü üzerinde etkili olacağını ifade etti.

Bu hafta boyunca Brexit müzakerelerinin yanı sıra jeopolitik gelişmeler ile ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin bilanço küçültme ve faiz artırım sürecine ilişkin yapacağı açıklamaların piyasaların odak noktasında olacağını belirten uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5150'nin direnç, 3,4750'nin ise destek olarak öne çıktığını söyledi.

MB'nin sıkı duruşun süreceğini açıklaması TL'yi destekledi. Bundan sonra doların yönü açısından Fed üyelerinin bilanço küçültmeye ilişkin açıklamaları izlenecek.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler