ABD'de yılın 2.çeyrek döneminde büyüme verileri ikinci tahmin verilere göre tahminlerin üzerinde artış gösterdi.
ABD Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu(BEA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede ikinci tahminlerle GSYH 2.çeyrekte yüzde 3,7 artış gösterdi. Ekonomistler öncü verilerde yüzde 2,3 olan büyümenin yüzde 3,3 artmasını bekliyorlardı.
Gıda ve Enerji haricinde mallar ve hizmetlerin satın alımı sırasında oluşan enflasyon oranını gösteren çekirdek PCE yüzde1,8 artış ile tahminlerin üzerine çıktı. Piyasalarda da artışın yüzde 1,8 seviyesinde kalacağı görüşü oluşmuştu.
Ülkede tüketici harcamaları yüzde 3,1 artarken, PCE yüzde 2,2artış gösterdi. Tüketici harcamaları için beklenti yüzde 3,1 artış yönündeydi.
Aynı dönemde yerel alım fiyatları yüzde 1154, zincir ağırlıklı alım fiyatları yüzde 2,1 arttı.
Veri sonrası dolar endeksinin güçlenmesiyle Dolar/TL 2,92'nin üzerine çıktı.