Alman hükümeti, havaya salınan karbon miktarını azaltmak için küresel düzeyde alınan önlemler kapsamında, termik santrallerini tamamen durdurma konusunda değerlendirmelere başladı.
Almanya'daki termik santrallerden elde edilen enerji ile ülkedeki elektrik ihtiyacının yarısı karşılanıyor.
Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendrics konuya ilişkin, "Almanya, enerji üretiminde kömür kullanımını azaltmazsa, havaya karbon salınımını azaltma konusunda 2020 hedefini gerçekleştiremeyecek" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Alman Sosyal Demokrat Parti Lideri Sigmar Gabriel ise, enerji üretimi konusunda kömüre alternatif bulmanın mevcut koşullarda zor olduğunu belirterek, kömürle çalışan santrallerin birden bire kapanışının enerji maliyetlerini yükselteceğini ve binlerce kişinin işini kaybetmesine yol açacağını söyledi.
"Nükleer ve kömürle çalışan santrallerden kesinlikle aynı anda vazgeçemeyiz"
Japonya'da 2011'deki şiddetli deprem ve tsunami sonucu yaşanan Fukuşima nükleer felaketi sonrası Angela Merkel, Almanya'daki tüm nükleer santrallerin 2020'den önce kapatılması için çalışmalar başlattı. Almanya, 2050 yılından önce enerji ihtiyacının yüzde 80'ini rüzgar, güneş enerjisi ve biyogaz gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmeye hazırlanıyor.