FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman enerji devinden kritik Rusya kararı! Gaz alımını durdu

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya’ya yaptırım kararı alınmaya devam ediyor. Almanya’nın en büyük enerji şirketi olan E.ON, Ukrayna’daki savaşa tepki olarak Rus Gazprom doğal gaz şirketinden yeni gaz tedarikinin durdurulduğunu açıkladı.

Alman enerji devinden kritik Rusya kararı! Gaz alımını durdu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimleri devam ederken Almanya'nın en büyük şirketi olan E.ON, Rus doğal gaz şirketi Gazprom'un Avrupa'daki şirketlerinden gaz tedarikini durdurduğunu açıkladı.

E.ON Üst Yöneticisi Leonard Birnbaum, düzenlediği basın toplantısında, E.ON'un doğrudan üreticilerle uzun vadeli doğal gaz tedarik sözleşmeleri bulunmadığını belirtti.

Almanya'nın Rusya'dan enerji ithalatının aniden kesilmesinin E.ON'u da olumsuz etkileyeceğini kaydeden Birnbaum, "Portföyümüzdeki az miktardaki doğal gaz Gazprom'un Avrupa'daki ticaret şirketlerinden satın alındı. Ukrayna'daki olaylar nedeniyle bu şirketlerden yeni doğal gaz alımlara son verdik." ifadelerini kullandı.

E.ON, 2021'de düzeltilmiş olarak faiz, amortisman ve vergi öncesi karını (FAVÖK) 1 milyar avro artırarak 7,9 milyar avroya yükseltmişti. (AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler