FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış piyasalarda oynaklık sürecek

Dışarıda beklentiler aynı ama piyasalarda ciddi değişikliğe neden olabilecek önemli bir gelişme yok.

Dış piyasalarda oynaklık sürecek

Selçuk Altun - Mynet
Ana gündem İtalya’da seçim sonrası oluşan siyasi belirsizlik ve FED’in parasal genişlemenin sürmesi hakkındaki tutumu olarak devam ediyor.

Piyasalar da bu iki ana gündem etrafında gelişen olayları fiyatlayıp duruyor.

Bu gelişmeler çerçevesinde dün ABD pozitif kapatırken Asya piyasaları bu sabah alıcılı bir seyir izliyor.

ABD'de New York borsasında Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 38,16 puan veya yüzde 0,27 artışla 14.127,82 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 12,29 puan veya yüzde 0,39 artışla 3.182,03 puana, S&P 500 7,0 puan veya yüzde 0,46 artışla 1.525,20 puana geldi.

Bu sabah Asya borsalarında olumlu hava hakim. Çin hükümetinin 2013 için yüzde 7.5’lik büyüme hedefi belirlemesi, harcamalarda artış sözü vermesi ve tüketim odaklı ekonomiye geçmek istemesi borsaları ve emtiaları destekliyor.

Bu doğrultuda Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 31,16 puan (yüzde 0,27) değer kazanarak 11,683.45 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının yeni güne yükselişle başlamaları bekleniyor.

Analistler, İtalya'nın siyasi durumuna yönelik belirsizliğin devam etmesine karşın, Avrupa Merkez Bankası ve diğer para otoritelerinden piyasalara gelen destek mesajlarının yatırımcıların güne alım yönünde başlamalarını sağlayacağını ifade ediyorlar.

Ancak analistler oynaklığın süreceğine de dikkat çekiyorlar.

Express


En Çok Aranan Haberler