FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Bankası'ndan kritik Avrupa raporu

Avrupa'da yatırım yapmak, Avrupa ülkelerindeki hukuk sistemleri ve bürokratik süreçler nedeniyle kardan çok zarar etmenize neden olabilir.

Dünya Bankası'ndan kritik Avrupa raporu

Dünya Bankası, yıllık "İş Yapılabilirlik" raporunu 29 Ekim'de yayımladı. Raporda, yurt dışında yatırım yapmak isteyen şirketlere cazip gelen 189 ülke 'yatırım cezbediciliği' krtierine göre sıralandı. Singapur, yatırım için en cezbedici ülke olarak listenin başını çekerken, yatırım açısından en az cezbedici ülke Eritre oldu.

Rusya ve bazı Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ekonomik anlaşmazlıkların ortasında kalan Ukrayna'nın listenin üst sıralarında yer almasının nedeni, rapordaki verilerin, ülkedeki gerilimin başladığı Şubat ayından önce alınmış olması olabilir.

Rapordaki en dikkat çeken verilerden biri Avrupa'da yapılan yabancı yatırımların, 2008'deki küresel krizin başlangıcından beri genel bir azalma trendi göstermiş olması.

Grafikteki kırmızı imleç, yabancı yatırım için gerekli hukuksal süreci; mavi imleç yatırımın önündeki pürüz ve problemlerin çözülebilirliğini gösteriyor. Dikey aksis öne çıkan Avrupa ülkelerini, yatay aksis ise kırmızı ve mavi ile belirtilen prosedürlerin ne kadar sürede (kaç yılda) tamamlanabildiğini gösteriyor.

Küresel krizden en çok etkilenerek yatırımcıların ilgisini kaybeden ülkelerin başında Yunanistan ve Slovakya geliyor.

Yatırımcıların hala gözdesi olmaya devam eden ülkeler listesinin başında ise Fransa ve Almanya'nın oluşu hiç şaşırtmıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler