FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dünya yeni bir krize ilerliyor'

İngiltere'nin eski Başbakanı Gordon Brown, uluslararası bankacılık kurallarının zayıflığı nedeniyle dünyanın bir sonraki krize doğru ilerlediğini savundu.

'Dünya yeni bir krize ilerliyor'

İngiltere'nin eski Başbakanı Gordon Brown'dan bankacılık sektörü için yeni kriz uyarısı geldi. New York Times için bir makale kaleme alan Brown, liderlerin 2008 krizinin patlak vermesinden bu yana kendilerini geri plana çektiklerini, küresel koordinasyonu alaya aldıklarını söyledi.
'DERS ALMADIK, YENİSİNE SÜRÜKLENİYORUZ'

Brown, “Krizden alınacak asıl dersi tamamen unutmuş durumdayız. Küresel sorunlara küresel çözümler bulmak gerekir. Bunu son krizden öğrenemediğimiz için dünya bankacıları bizi yenisine sürüklüyor” diye devam etti. Brown, politikacıların uluslararası bankacılık kuralları yaratma konusunda başarısız oldukları ve ulusal çıkarlarına göre hareket ettiklerini dile getirdi.

DURGUNLUĞA ENGEL OLAMAMIŞTI

2007-2010 arasında İngiltere Başbakanı olan Brown, 10 yıl kadar süren Maliye Bakanlığı esnasında İngiltere’ye "zirveler ve diplerin ekonomisi “ne dönüş olmayacağı sözünü vermiş, ancak ülkenin durgunluğa girmesine engel olamamıştı.

Express


En Çok Aranan Haberler