FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Global piyasalarda son durum

Geçtiğimiz hafta ağırlıklı olarak negatif bir seyir izleyen küresel piyasalar, yeni haftaya pozitif bir başlangıç yaptılar.

Global piyasalarda son durum

Selçuk Altun-Mynet
Geride bıraktığmız hafta global piyasalarda altının son 30 yılın en büyük düşüşünü gösterdikten sonra hızlı dalgalanması, buna paralel olarak diğer emtia fiyatlarında görülen dalgalanmalar ve hisse senedi piyasalarındaki gerileme ön plana çıktı.

Yeni haftaya Asya tarafına baktığımızda olumlu bir havada girildiğini görüyoruz.

Japon endekslerinde yüzde 2'ye yaklaşann primler dikkat çekiyor. ABD'de vadeliler yukarıda işlem görüyor.

G20 maliye bakanları toplantısında Japonya’nın para politikasının eleştiri almaması yeni dolar karşısında 4 yılın en düşüğüne getirirken Tokyo borsasına da yükseliş hakim.

Ancak Çin’de yapılandırma süreci nedeni ile kısa vadeli büyümenin feda edilebileceği, ılımlı büyümenin normal olduğu açıklamaları bir miktar moralleri bozmuş görünüyor.

Avrupa tarafında ise Egan-Jones’un Almanya’nın kredi notunu indirmesinin ardından İngiltere’nin kredi notu da Fitch tarafından düşürüldü.

Yine de hem ABD’nin Google ve Microsoft kar rakamları sayesinde geçen haftayı artıda kapatması, hem Çin hariç Asya’nın genelindeki olumlu hava, hem de İtalya’da Cumhrubaşkanlığı seçim krizinin aşılması ile Avrupa’nın da güne olumlu başlaması bekleniyor.

ABD’e bugün Caterpellar yarın ise Apple ilk çeyrek finansallarını açıklayacaklar.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler