FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pizza Hut ve KFC asıl patrona döndü

Süzer Grubu şirketlerinden Turkent Gıda, Pizza Hut ve KFC'nin Türkiye'deki işletme haklarını markaların ABD'deki sahibi Yum! Brands'a sattı. Satış Rekabet Kurulu tarafından da onaylandı.

Pizza Hut ve KFC asıl patrona döndü

ABD'li fast food zincirleri Pizza Hut ve KFC’nin Türkiye’deki franchise ve işletme haklarını elinde bulunduran Turkent Gıda, her iki markayı da devretti. Bundan sonra Pizza Hut ve KFC'nin Türkiye'deki tüm haklarının sahibi ABD'deki asıl patron Yum! Brands oldu.

Rekabet Kurulu'ndan konu ile ilgili yapılan duyuruda 'Turkent Gıda ve Turizm San. ve Tic. A.Ş.’nin hisselerinin tamamının Yum! Brands Inc. tarafından, tamamına sahip olduğu bir iştiraki vasıtasıyla devralınması işlemine izin verildi' ifadesi kullanıldı.

TOPLAM 102 ŞUBE

Pizza Hut'ın Türkiye'de 41 şubesi bulunurken, KFC 59 şube ile hizmet veriyor. Her iki zincirde yaklaşık 2 bin 300 kişi istihdam ediliyor

Pizza Hut Türkiye'deki ilk restoranı 1988 yılında Ataköy Galleria’da açmış, 2000 yılına kadar restoranlar Tricon (ana şirket, şimdiki Yum!) tarafından yönetilmişti. 2000 yılı Ocak ayında ise Turkent, Pizza Hut restoranlarının Türkiye Franchise haklarını satın almıştı.

Kentucky Fried Chicken (KFC)’nın ilk restoranı ise Turkent tarafından 1989 yılında açılmıştı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler