FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son Dakika: Fitch'ten Türk bankaları için kritik açıklama... "Kurdaki düşüş sürdürülebilirse pozitif"

Son dakika haberine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yeni açıklanan kur korumalı Türk lirası vadeli mevduatlarının kurdaki etkisini değerlendirdi. Fitch'ten yapılan açıklamada, bu işlemin ardından düşüşler devam ederse eğer bu durumun Türk bankaları için pozitif olacağı bildirildi.

Son Dakika: Fitch'ten Türk bankaları için kritik açıklama... "Kurdaki düşüş sürdürülebilirse pozitif"

Son Dakika Türk Lirası Haberi: Fitch Ratings, 20 Aralık’ta duyurulan kur korumalı Türk lirası vadeli mevduatlarıyla düşen kur ve azalan dolarizasyonun sürdürülebilir olduğu müddetçe Türk bankaları için pozitif olacağını fakat duyurulan programın kapsamının, etkisinin ve uygulamasının belirsiz olduğunu söyledi.

Bankalar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Bankalar kaça kadar açık? İşte güncel banka çalışma saatleri

2022 İÇİN YENİ ÖNGÖRÜ

Bloomberg'te yer alan habere göre, negatif reel faiz, para politikası belirsizlikleri ve enflasyon baskısının 2022 yılında kurdaki oynaklığın ana sebepleri olacağını belirten Fitch, yüksek seviyedeki refinansman gereklilikleri ve dolar mevduatları dolayısıyla Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunu belirtti.

para 6

TÜRKİYE'NİN NOT GÖRÜNÜMÜNÜ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Fitch, koşulların gerektirdiğinden daha erken faiz indirimi yapılması, TL'deki keskin değer kaybı ve enflasyon artışı nedeniyle ay başında Türkiye'nin kredi notunu teyit etmiş, "durağan" olan kredi notu görünümünü ise "negatif"e indirmişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler