FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15 Eylül’de başlıyor! Balıkçılardan ağlara QR kodlu önlem

Adana’da av yasağının kalkacağı 15 Eylül öncesi balıkçılar, ağlarını onarıp, teknelerine bakım yaparak hazırlıklara başladı. Denizlerdeki başıboş ağ baskısının önlenebilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında balıkçı ağlarına da QR kodlu markalar takılmaya başlandı. Böylece denizde kaybolan ağları başkaları bulduğu zaman sahiplerine barkod aracılığıyla rahatça ulaşabilecek.

Doğu Akdeniz’e kıyısı olan kentte balıkçılar av yasağının kalkacağı 15 Eylül öncesi ağlarını onarıp, teknelerine bakım yapmaya başladı. Karaya çekilen balıkçı teknelerinin arızaları gideriliyor, boyaları yenileniyor ve baştan aşağı tüm eksiklikleri gideriliyor. Sürdürülebilir balıkçılık adına denizlerdeki başıboş ağ baskısının önlenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği proje kapsamında hazırlanan QR kodlu markalar da balıkçılara dağıtıldı ve bilgilendirme seminerleri yapıldı. Kaçak avla mücadeleyi kolaylaştırmasının yanı sıra denizde kaybolan veya unutulan ağların sahibini bulmaya yarayan markalar, takılmaya başlandı.

adanali-balikcilar-15-eylule-hazirlaniyor-aglara-qr-kodlu-marka-takiliyor_6786_dhaphoto2

'HALKIMIZA İNŞALLAH UCUZ BALIK YEDİRECEĞİZ'

Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, sezon için hazırlandıklarını söyledi. Geçen yıl pandemi nedeniyle zorlandıklarını aktaran Safsoylu, “Koronavirüs nedeniyle balıkçılarımız avladıkları balıkları satmakta güçlük çekti. Şu anda balık fiyatları çok yüksek. Sezon açıldığında halkımıza inşallah ucuz balık yedireceğiz" dedi.

adanali-balikcilar-15-eylule-hazirlaniyor-aglara-qr-kodlu-marka-takiliyor_6822_dhaphoto4

Ağlara takılan markalardan da bahseden Safsoylu, “Bakanlığımızın uygun gördüğü QR kodlu markalar sayesinde denizlerdeki ağ baskısının azaltılması hedefleniyor. Denizde kaybolan ağları başkaları bulduğu zaman sahiplerine barkod aracılığıyla rahatça ulaşabilecek.

adanali-balikcilar-15-eylule-hazirlaniyor-aglara-qr-kodlu-marka-takiliyor_6822_dhaphoto6

Barkod sayesinde ağın kime ait olduğu öğrenilecek. Çevreye müthiş katkı koyması bekleniyor. Böylece kaybolmuş ağ, hayalet ağ özelliği kazanıp sürekli avlanmayacak. Barkodsuz ağlara el konulacak" diye konuştu. (DHA)

adanali-balikcilar-15-eylule-hazirlaniyor-aglara-qr-kodlu-marka-takiliyor_6822_dhaphoto8

adanali-balikcilar-15-eylule-hazirlaniyor-aglara-qr-kodlu-marka-takiliyor_6822_dhaphoto10

adanali-balikcilar-15-eylule-hazirlaniyor-aglara-qr-kodlu-marka-takiliyor_6822_dhaphoto11


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler