FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

17 Mayıs altın bilezik fiyatlarında son durum | Bugün (17 Mayıs) altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 22 ayar, 18 ayar ve 14 ayar altın bilezik gram fiyatı ne kadar?

Uzun yıllardır değerli metaller arasında oldukça rağbet gören altın, çeşitli şekillerde vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Altın bilezik ise hem takı olarak hem de yatırım aracı olarak oldukça ilgi görüyor. Geçtiğimiz hafta ABD’de yaşanan gelişmelerden sonra yükselişe geçen Dolar kurundan etkilenen altın, altın bilezik fiyatlarında da etkisini gösterdi. Peki altın bilezik fiyatları haftanın ilk işlem gününde ne kadar oldu?

Dolar kurunda yaşanan yükselişten oldukça etkilenen altın piyasasında 22 ayar, 18 ayar ve 14 ayar altın bilezik fiyatları da yükselişe geçti. 22 ayar altın bilezik kapanışta 464,99 seviyesinde bulunurken güne kapanış seviyesi ile başladı. Ardından ise yükselişe geçti. 18 ayar altın bilezik gram fiyatı ise günü 380,47 ile kapatmasının ardında bu sabah itibariyle güne hafif bir yükselişle başladı. Peki bugün (17 Mayıs) 22 ayar, 18 ayar ve 14 ayar altın bilezik fiyatlarında son durum ne?

Uzmanlar, dolar endeksi ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizindeki gerilemenin altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Öte yandan altın fiyatları yükselen enflasyondan da destek buluyor. ABD'de 13 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları sonrasında faizlerde artış beklentisiyle dolar güçlendi, ons altın fiyatı yükseldi.

Bugün yurt içinde piyasalar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak Nisan ayına ilişkin "merkezi yönetim bütçe denge tablosu"nu, TCMB tarafından duyurulacak Mart ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu ve TÜİK'in açıklayacağı "İstatistiklerle Gençlik, 2020" araştırmasını, Mart ayına ilişkin "ücretli çalışan istatistikleri"ni, Nisan ayına ilişkin "tarım ürünleri üretici fiyat endeksi"ni takip edecek.

Dünyanın gündeminde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve dünya genelindeki tepkiler ile koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeler yer alıyor.

Anlık Borsa

Altın bilezik gram fiyatları

En Çok Aranan Haberler