FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2022 Engelli maaşı ne kadar oldu? İşte engelli maaşı rakamları!

Enflasyon oranın açıklanmasının sonrasında maaşlara yansıyacak zam oranı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Memur ve emekli maaşı zammı sonrası 2022 senesi engelli maaşları da belirlendi. Peki 2022 engelli maaşı ne kadar oldu? İşte yeni yılda engelli maaşı rakamları!

2022 Engelli maaşı ne kadar oldu? İşte engelli maaşı rakamları!

Vatandaşlar engelli maaşının yeni yıldaki miktarını araştırıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen 3 aylık maaşlar 'engelli aylığı' olarak da olarak biliniyor. İşte 2022 engelli maaşı rakamları...

2022 ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

65 yaşını doldurmamış olan fakat yetkili hastanelerden alınan sağlık raporları sayesinde yüzde 40, yüzde 69 ya da yüzde 70 engelli olduğu tespit edilen vatandaşlara engelli maaşı verilmekte.

Yeni yılda memur maaşlarına gelen zamla birlikte engelli maaşlarına gelen zam da kesinleşmiş oldu. Engel durumuna göre değişim gösteren engelli maaşları 2022 yılında aşağıdaki gibi olacak:

Engel oranı %40-69 arası olan yurttaşlar için 2021 senesinde 661,13 lira olan engelli maaşı 2022 senesinde 842,81 lira olarak ödenecek.

Yine engel oranı %70 ve üzeri olan yurttaşların engelli maaşı ise 2022 senesinde bin 264,20 lira olacak. 2021 senesinde engelli maaşı da 991,69 liraydı.

ENGELLİ MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Engelli maaşı için en az %40 oranında engelin olması ve bu durumu sağlık kurulu raporu ile belgelemesi gerekmekte. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş ve 69 yaşına girmemiş olanların başvuruları kabul edilmektedir.

Buna ek olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuruları kabul edilmektedir.

Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan engelli vatandaşların mahkeme kararı ile onaylanmış vasilerinin başvuru yapması gerekmekte. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yönlendirmiş olduğu, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu alınmalı.

Engelli vatandaşlar kendi tercihlerine göre bir hastaneden rapor alamamakta. İstenen evrakların eksiksiz bir şekilde vakıfa ulaştırılması ve sonrasında başvuru için onay alınması gerekmekte.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler