FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2022 KYK burs ücretleri ne kadar olacak? İşte yeni yılda ödenecek KYK burs miktarı...

KYK burs sonuçlarının ilanı sonrası burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler KYK burs ve kredilerin 2022 yılında verileceği miktarı merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası 2022 KYK burs ve kredi oranını açıkladı. Bu sene üniversitelerde eğitim ve diğer giderleri karşılamak isteyen 838 bin öğrenci burs başvurusunda bulunmuştu. Peki 2022 KYK burs ücretleri ne kadar olacak? İşte yeni yılda ödenecek KYK burs miktarı...

2022 KYK burs ücretleri ne kadar olacak? İşte yeni yılda ödenecek KYK burs miktarı...

KYK burs sonuçlarının yeni senede ne kadar verileceği merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkarılmıştı. Erdoğan, yeni senede ödenecek rakamı açıkladı. Peki 2022 KYK burs ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar...

2022 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere sağlanan aylık burs ve kredi ücretleri her yıl yeniden belirleniyor. 2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL olarak belirlenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce asgari ücret için kaldırılan gelir ve damga vergisinin memur maaşlarından da kaldırılacağını açıklayan Erdoğan, üniversite öğrencileri için yeni KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı.

2022 yılında ödenecek burs ve kredi hakkında konuşan Erdoğan "(Burs ve kredi) Önümüzdeki yıl lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2550 liraya çıkarıyoruz." şeklinde konuştu.

Burs ödemeleri, bir eğitim senesinde 12 defa yapılıyor. Her ay başında öğencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi yapılmakta.

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Burs veya kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Aralık saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekmekte. KYK burs ödemeleri ile ilgili bir tarih açıklaması henüz yapılmış değil. Bakanlığın resmi internet sitesi içerisinde yer alan bilgilere göre burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin burs-kredileri ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

İlk kez burs veya kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (Ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Yine bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmakta.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler