FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

28 Ekim ÖTV indirimi olacak mı, telefon alımlarında ÖTV indirimi gelecek mi? Otomobil ve teknolojik ürünlere Özel Tüketim Vergisi indirimi düzenlemesinde son durum!

28 Ekim'de ÖTV indirimi yapılabileceği konusunda Twitter'da art arda yapılan paylaşımların ardından; akıllı telefon, otomobil ya da teknolojik ürün almayı düşünen kişiler arama motorlarında yaptıkları araştırmalara hız verdi. Özel Tüketim Vergisi indirilirse çok sayıda üründe yaşanan fiyat artışları da geriye çekilmiş olacak. Peki, 28 Ekim ÖTV indirimi olacak mı, ÖTV indirimi gelecek mi? İşte konuya ilişkin merak edilenler ve Özel Tüketim Vergisi indirimi düzenlemesinde son durum...

28 Ekim ÖTV indirimi olacak mı, telefon alımlarında ÖTV indirimi gelecek mi? Otomobil ve teknolojik ürünlere Özel Tüketim Vergisi indirimi düzenlemesinde son durum!

28 Ekim ÖTV indirimi ile ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların ardından ayrıntılar merak edildi. Özel Tüketim Vergisi indirimi olacağına yönelik iddiaların ardından çok sayıda vatandaş arama motorlarında sorgulama yapıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir yaptığı açıklamada, 28 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli açıklamalarda bulunacağını ifade etmişti. Peki, 28 Ekim ÖTV indirimi olacak mı? İşte akıllı telefon, otomobil ve teknolojik ürünlere Özel Tüketim Vergisi indirimi düzenlemesinde son durum...

v1

28 EKİM ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

28 Ekim Cuma günü ÖTV indirimi açıklamasıu gelip gelmeyeceği merak edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ÖTV ve KDV imndirimine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yerdi:

"Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin. Sayın Bakanlarımız çalışıyorlar."

v2

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir konuşmasını "Milletimizin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceğiz." diyerek noktaladı.

v3

ÖTV AKILLI TELEFONLARDA NE KAFDAR?

ÖTV düzenlemesi ile akıllı cep telefonlarındaki vergi oranı artmıştı.

v4

Bu sene yapılan düzenleme uyarınca; 1.500 TL’ye kadar olan cep telefonlarının tesliminde yüzde 25, bin 500 TL – 3 bin TL arasındaki cep telefonlarının tesliminde yüzde 40 ve 3.000 TL üzerindeki cep telefonlarının tesliminde ise yüzde 50 oranında ÖTV tahsil edilmektedir.

v5

ÖTV UYGULANAN ÜRÜNLER

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulanan ürünler şu şekilde:

Lüks tüketim ürünlerine (mücevher, kürk, motorlu taşıtlar, beyaz eşya vb.)

İnsan sağlığına zararlı ürünlere (tütün mamulleri, alkollü içecekler)

Çevreye zarar veren ürünlere (fosil atık, benzin, kömür vb.)

v6

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler