FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD ENFLASYON VERİSİ açıklandı! ABD enflasyon verileri ne oldu? Altın fiyatlarını da etkiliyor

ABD enflasyon verileri ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. ABD enflasyon verisi belirli tarihlerde açıklanıyor. Altın fiyatlarındaki ani artışın ardından yeni açıklamanın fiyatlarda nasıl bir etki oluşturacağı merak konusu haline gelmişti. Peki, ABD enflasyon verisi ne oldu?

ABD ENFLASYON VERİSİ açıklandı! ABD enflasyon verileri ne oldu? Altın fiyatlarını da etkiliyor

ABD enflasyon verisi bugün açıklandı. ABD enflasyon verisi, FED faiz kararı beklentilerinin şekillenmesinde kritik önemde. Ülkede enflasyonun ekimde aylık yüzde 0,4 olması, yıllık enflasyonun ise yüzde 8,2'den yüzde 8'e inmesi öngörülüyordu. ABD'de tüketici fiyatları ekimde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 arttı.

ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon verisi bugün açıklandı. ABD'de tüketici fiyatları ekimde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 arttı.
Ekonomistlerin beklentisi ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde 7,9 düzeyindeydi.
Aylık bazda ise yüzde 0,4’ten yüzde 0,6’ya yükseliş bekleniyordu. Çekirdek enflasyonun ise yüzde 6,6’dan 6,5’a gerilemesi bekleniyordu.
Eylülde yıllık enflasyon yüzde 8,2 düzeyinde gerçekleşmişti.

ABD ENFLASYON BEKLENTİSİ NASILDI?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık ayı toplantısına ilişkin belirsizlik sürerken, beklentilerin şekillenmesi açısından bugün açıklanacak ABD'nin ekim ayı enflasyon verileri kritik önem taşıyor. Ülkede enflasyonun ekimde aylık yüzde 0,4 olması, yıllık enflasyonun ise yüzde 8,2'den yüzde 8'e inmesi öngörülüyor.
Fed'in ekonomiyi soğutmak için uyguladığı agresif sıkılaşma adımlarının etkisinin ölçümleneceği veride, yıllık enflasyondaki düşüş beklentilerinin gerçekleşmesi durumunda, Banka'nın aralık ayında faiz artırım büyüklüğünü 75 baz puandan 50 baz puana indireceğine dair fiyatlamaların güçleneceği tahmin ediliyor.

abd-enflasyon-verisi

Halihazırda para piyasalarında Fed'in aralık ayı politika faizi artırım büyüklüğüne ilişkin beklentiler 50 baz puan için yüzde 54 ve 75 baz puan için yüzde 46 düzeyinde bulunuyor.
Öte yandan ABD'de ara seçimlerin ilk sonuçlarından, Kongre'yi kimin kontrol edeceği henüz netleşmedi. Cumhuriyetçilerin, Kongre'nin Temsilciler Meclisi kanadını kontrol etmesine hala kesin gözüyle bakılırken, Senato'da ise Demokratların umulmadık şekilde direnmesi pay piyasalarında risk iştahının düşmesine neden oldu. Analistler, ABD Temsilciler Meclisi'nin kısa süre önce borçlanma tavanının geçici olarak yükseltilmesini öngören yasa tasarısını onayladığını belirterek, seçim sonuçları netleştikten sonra borç tavanı hesaplaşmasının piyasaları sarsabileceğini belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler