FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile Destek Ödemeleri 850 TL ve 1250 TL sosyal yardım başvurusu! Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, nereden alınır?

Aile Destek Programı ödemeleri tarihi ve hesaplara ne kadar yatacağı ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından merak edildi. İlk ödemeler Temmuz'da gerçekleştirilmiş ve daha sonra 450-600 TL olan destek ödemesi 850 TL-1250 TL'ye yükseltilmişti. Ekim ayının sonu yaklaşırken henüz başvuruda bulunamayan vatandaşlar internette "Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?" soru ve konu başlıklarını sorguluyor. Peki Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Aile Destek Ödemeleri 850 TL ve 1250 TL sosyal yardım başvurusu! Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, nereden alınır?

Aile Destek Programı ödemelerinden faydalanmak için e-Devlet üzerinden başvuruda bulunan kişiler, ödeme tarihi ile ilgili internette araştırma yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce Aile Destek Programı ödemeleri konusunda açıklamada küresel ekonomik dalgalanmalardan ihtiyaç sahibi aileleri korumak için destekleri sunmaya devam ettiklerini belirtip "Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira ilave ederek programımızı genişletiyoruz." ifadelerini kullanmıştı. İşte Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili detaylar...

Z6

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile destek programı ödemeleri ile ilgili geçtiğimiz günlerde yöneltilen bir soruya yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada "Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz. Ekim ayı destek ödemeleri bu hafta yapılacak" ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak gerçekleştiriliyor.

Aile Destek Programı ödemesi farklı tutarlarda olmak üzere en çok 12 ay süreyle yapılacaktır.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi Temmuz ayında yapılacaktır.

6

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Aile Destek Programı başvurusunu internet üzerinden yapmak istemeyenler ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da başvurudfa bulunabilmektedir.

EVDE

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU EKRANI

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİ ÖN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler