FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları Fed kararı sonrası yeniden yükselişte!

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in varlık alımı azaltımına yakında başlayabileceğine dair mesajlarına odaklanmasıyla toplantı sonrasında hızlı bir düşüş kaydetti. Gram altın ise dolar/TL'deki yükselişin küresel altın fiyatlarındaki düşüşü dengelemesiyle yatay bir seyir izledi. Yeni güne yükselişle başlayan gram altın en yüksek 492.59 TL, en düşük ise 490.198 TL seviyesini izledi. İşte Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında yaşanan gelişmeler...

Altın fiyatları Fed kararı sonrası yeniden yükselişte!

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Altın, Fed’in varlık alımı azaltımına yakında başlayabileceğine işaret etmesiyle ikinci günde de değer kaybetmeye devam etti. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL ’deki yükselişle yatay bir seyir izledi. Yeni güne yükseliş kaydederek başlayan gram altın saat 12.10 itibarıyla 491.536 seviyesinde işlem görüyor.

ONS ALTIN FİYATI

Haftaya 1.755 dolar civarında başlayan ons altın, Evergrande’nin borç krizinin tüm finansal sisteme yayılabileceğine dair endişelerle kademeli bir şekilde yükselerek çarşamba günü 1.785 dolara kadar ulaşmıştı. Fed’in varlık alımlarının azaltılabileceğiyle ilgili mesajları sonrasında 1.764 dolara kadar gerileyen ons altın, bu haftaki kazançlarını silmeye doğru ilerliyor.

Ons altın saat 12.10 itibarıyla 1.769 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN FİYATI

Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki zıt hareketlerin birbirini dengelemesiyle Ağustos başından bu yana dar bir fiyat aralığında işlem gören gram altın, yeni haftaya 486 TL seviyesinde başlamıştı.

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişin küresel altın fiyatlarındaki düşüşü dengelemesiyle saat 12.10 itibarıyla 491.536 TL seviyesinde işlem görüyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler