FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın için yeni tahmin!Bu kez sevindirecek

Altın fiyatlarında önümüzdeki dönemde yeni zirvelerin görülebileceği belirtildi

Altın için yeni tahmin!Bu kez sevindirecek

Yatırımcılar yeniden altına güvenmeye başladı. Değerli metalin ons fiyatı son iki haftada yüzde 5 değerlendi. Araştırma şirketi ANZ’ye göre teknik analizler altında değerlenme kısa vadede devam edeceğine işaret ediyor. Şirketin emtia analistlerinden Victor Thianpiriya, “Altın yükselişe geçmeyi başardı. Geçen hafta direnç eşiklerini aştı. 1308 doların üzerindeki bir ralli, değerli metalin 1365 dolara kadar çıkmasını sağlayabilir” diye konuştu. 1450

DOLAR TAHMİNİ

Thianpiriya’ya göre altın yıl sonunda 1450 dolara çıkacak. Altın bugünkü işlemlerde 1300 doların hemen üzerinde işlem görüyor. Değerli metal haftayı Ekim ayından bu yana görülen en fazla haftalık yükselişle kapatacak. Altındaki yükselişin ABD ekonomisine yönelik ekonomik büyüme beklentilerinin azalmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Thianpiriya, uzun ve kısa vadeli yatırımcıların altın yatırımı isteklerinin olumlu bir ivme kazandığına da işaret etti.
ÇİN BOZABİLİR

Uzmanlar altın algısındaki tek riskin Çin’den gelen fiziki talepteki azalma olabileceğine işaret ediyor. Thianpiriya da “Altında bu nedenlerle yükseliş görülürken, Çin’deki fiziki talebin azalması 1300 dolar seviyesinden aşağı düşüşe neden olabilir” diye konuştu.
HİNDİSTAN DENGE YARATIR

ANZ analistleri Çin riskine karşın altının ons fiyatı beklentilerinin değişmeyeceğini, Hindistan’dan gelecek fiziki talebin denge yaratacağına inandıklarına işaret etti.

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler