FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Altın'da yükseliş devam eder mi?

Logic Advisors'ın teknik analizine göre, altın 1,400 doların üzerini test edebilir.

'Altın'da yükseliş devam eder mi?

Logic Advisors'ın teknik analize göre, dün bir yılın üzerinde bir sürenin en hızlı artışını yapan altın fiyatları, 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde çıkmasının ardından, son 6 haftadır ilk defa 1,400 doların üzerini test edebilir.

Altın vadelileri New York'ta dün 1,337.30 dolardan kapanırken, Kasım ayından bu yana ilk defa 50 günlük hareketli ortalama olan 1,336 doların üzerine çıktı. New Jersey merkezli Logic Advisors ortaklarından Bill O'Neill, bu hareketin, fiyatlarda yüzde 6.2 yükseliş yaşanabileceğini ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde 1,420 doların görülebileceğini işaret ettiğini kaydetti.

O'Neil telefonla gerçekleştirilen röportajda, Piyasa bir geri dönüşe hazırlanıyor. Bu fiyatların ters yönlü bir dönüş kaydedeceğine dair ilk sinyal olabilir yorumunu yaptı.

Altın fiyatları 34 ayın en düşük seviyesine gerilediği 28 Haziran'dan bu yana fiziki alımların zirve yapması üzerine yüzde 13'lük bir sıçrama gerçekleştirdi. Hindistan'ın altın ithalatı 2013 yılında 900 tona yükselerek 2012 yılının 860 tonluk seviyesini aşabilir. Dünya Altın Konseyi'nden yapılan açıklamalara göre, Çin'in altın alımları ise 817 tondan 1,000 tonun üzerine tırmanabilir. Çin ve Hindistan dünyanın en büyük iki külçe altın alıcısı.

Fiyatlar bu yıl düne kadar yüzde 20 gerileme kaydederken, bazı yatırımcıların altına olan güvenlerini yitirmesiyle exchange-traded fonlardaki (ETF) varlıkların değeri 57 milyar dolarlık bir erime yaşadı. Sarı metalin düşüşünde Fed'in varlık alımlarını azaltacağı endişeleri de etkili oldu.

Hedge fonlar 16 Temmuz'da sona eren hafta itibariyle net uzun pozisyonlarını yüzde 56 artırarak 55,535 vadeli kontrata yükseltti. Kısa kontratlar ise Kasım ayından bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

O'Neil Kısa pozisyonların kapanmasıyla fiyatlar desteklenmeye devam edecek dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler