FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücrete yüzde 30, 40, 45, 50 ZAM gelirse NE KADAR olur? ASGARİ ÜCRET belli oldu mu? İşte Asgari ücret zam oranı hesabı!

Milyonların gözü kulağı bugünkü asgari ücret toplantısına çevrilmiş durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün ikinci kez toplandı. Peki, asgari ücret 2023 bugün belli olacak mı? Asgari ücrete yüzde 30, 40, 45, 50 ZAM gelirse NE KADAR olur? İşte Asgari ücret zam oranı hesabı...

Asgari ücrete yüzde 30, 40, 45, 50 ZAM gelirse NE KADAR olur? ASGARİ ÜCRET belli oldu mu?  İşte Asgari ücret zam oranı hesabı!

2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme sürecinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde, 7 Aralık'ta ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci toplantısını gerçekleştirildi. Peki, asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte tüm merak edilenler...

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU MU?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün ikinci kez toplandı.

İkincisi gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sona erdi. TİSK ve Türk-İş'ten ilk açıklama geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği bu yıl masada, talebimizi yeniledik."

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise şu ifadeleri kullandı: "Rakam konuşulmadı, artık herhalde son toplantıda konuşuruz. Bundan sonraki toplantı son mu olur bilmiyorum ama artık yavaş yavaş rakam konuşulacakatır. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi bir kısmını alacağız.

Son toplantıda inşallah rakam gelir, gelir gelmez de paylaşacağız.

Değerlendirmeyi kendi yönetim kurulumuzla, TÜRK İŞ yönetimi ile yarın sabah değerlendirip, kamuoyuna yarın açıklama yapacağız.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI İÇİN TARİH BELİRLEDİNİZ Mİ?

Şu anda tarih belirleyemedik, sunumların gelmesini bekleyeceğiz, muhtemelen önümüzdeki haftaya sarkar diye düşünüyorum."

para3

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM GELİRSE RAKAM NE OLUR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yer alan TÜRK-İŞ, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıklanan 7.785 TL'nin asgari ücret zammında 'kırmızı çizgi'leri olduğunu belirtmişti.

Asgari ücrete yüzde 20 zam yapılırsa yeni asgari ücret 6 bin 600 TL,

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılırsa yeni asgari ücret 7 bin 150 TL,

Asgari ücrete yüzde 40 zam yapılırsa yeni asgari ücret 7 bin 700 TL,

Asgari ücrete yüzde 45 zam yapılırsa yeni asgari ücret 7 bin 975 TL,

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırsa yeni asgari ücret 8 bin 250 TL olacak.

para 2

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler